Madkundskab
0   5

Fjernundervisning med Mette Blomsterberg afløser Madkamp-finale

Mange skoler har endnu ikke åbnet for madkundskab, men årets DM i madkundskab bliver alligevel afholdt. De ni klasser, som er kommet i finalen, får dog en noget anderledes afslutning end planlagt.

Coronavirus har sat en mærkbar stopper for finalen i DM i Madkundskab, som skulle være afholdt i slutningen af marts på Kold College i Odense. Ni klasser er i finalen. De har udviklet retter under årets tema "Kend dit korn". Men nu kan de ikke sammen lave maden og vise den til dommerpanelet, som det ellers var planlagt.

Madkamp har valgt en alternativ finale - hver finaleklasse får en virtuel vikartime med Mette Blomsterberg. Hun afholder livesessioner for hver enkelt finaleklasse ud fra det, som eleverne har lært i årets Madkamp. Med Mette Blomsterberg på skærmen skal eleverne kreere korn-roulader. Alle elever har forinden modtaget et bagekit, som indeholder alt det, der skal bruges til madlavningssessionen. Nogle elever har fået lov til at arbejde i madkundskabslokalet på skolen, mens andre arbejder med udfordringen hjemmefra. Livesessionerne foregår i disse dage. Derudover samles og udgives elevernes opskrifter på kornretter, som er blevet udarbejdet som en del af forløbet, i en opskriftssamling.

Ingen Danmarksmester i madkundskab i år

Normalt bliver en klasse kåret som vinder af årets Madkamp. Men i år sker det ikke. I stedet modtager alle klasser personlige udtalelser fra Madkampfinalens dommerpanel baseret på deres indsendte opskrifter. I dommerpanelet findes blandt andet Helle Brønnum Carlsen, lektor i madkundskab og Mia Persson, tidligere deltager i Den store bagedyst.

Artiklen fortsætter under banneret

6. klasse-valgholdet fra Lykkesgårdskolen er ét ud af de i alt ni udvalgte finalehold til Madkampfinalen. Helle Brønnum Carlsen var særlig imponeret om Lykkesgårdskolens arbejde med retten "Klimavenlige og fabelagtige blinis":

"Eleverne har turde prøve at lavet noget nyt. Jeg blev rigtig glad for at se, at de bl.a. havde haft overvejelser med omkring klimaet i deres valg af havremælk," lyder noget af vurderingen fra Helle Brønnum Carlsen.

Madkamp har tidligere haft fokus på mejeriprodukter, bælgfrugter og kål. Årets korntema skal sætte fokus på kornets rolle i den danske madkultur. Forløbet styrker elevernes forståelse for blandt andet gluten, den gode dej, forskellige kornsorter samt dets egenskaber og muligheder.

Lærere kan bruge forløbet om korn og kan også hente inspiration i elevernes opskriftshæfter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt