Madkundskab
0   6

Bedstemor-tema sikrede Haderslev-skole sejren i DM i madkundskab

6. C fra Fællesskolen Hammelev Sct. Severin har netop vundet DM i madkundskab for deres bedstemor-fortolkning af årets Madkamp-tema ’Konserver din Køkkenhave’.

Der var dømt krostemning, da 6.C fra Fællesskolen Hammelev Sct. Severin i Haderslev præsenterede deres bud på en middag med konserveret frugt og grønt. Klassen havde været på besøg, lånt duge og service fra et lokalt hotel, og brugt grøntsager fra skolens egen urtehave til præsentationen af deres treretters menu.

Eleverne serverede retter, som var konserveret som i gamle dage. Der var blandt andet en salat med surkål blandet med frisk kål, og syltet hokaido og fermaterede gulerødder og confiteret kylling på tallerkenerne. Desserten var også i bedstemortema med stikkelsbærmarmelade på kiksebunde med en tynd skive syltet æble i midten, marengs på toppen, karameller og ribssovs. Det medbragte salt var krydret med krydderurter fra egen have, fortæller klassens madkundskabslærer Nicole Arkil fra bussen på vej hjem fra finalen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi havde valgt et bedstemor-tema, og vi har haft bedsteforældre og forældre til at smage de retter, som var udvalgt og flere til. Vi har haft vores egen madkamp på skolen", siger Nicole Arkil og fortæller, at skolen har samarbejdet med Hotel Norden i Haderslev, og at hotellets køkkenchef Allan Jakobsen var med i køkkenet, da eleverne kokkerede for forældre og bedsteforældre.

"Han kunne hjælpe os med at anrette retterne. Det er noget helt andet, end når det bare er mig, der står der", siger Nicole Arkil.

Ti finalister

1. plads: Fællesskolen Hammelev Sct. Severin, 6.C, 6100 Haderslev
2. plads: Sct. Nicolai Skole, 7.A, 4600 Køge
3. plads: Ørstedskolen, 6.A, 5900 Rudkøbing
Pedersborg skole, 6.C, 4180 Sorø
Glostrup Skole, afd. Nordvang, 6.A, 2600 Glostrup
Poulstrup Friskole og Børnehus, 6-7 klasse, 9760 Vrå
Skolecenter Jetsmark, 7-9. klasse, 9490 Pandrup
Vestre Skole, 7. årgang, 7200 Grindsted
Resenbro Skole, 6. klasse, 8600 Silkeborg
Stjærskolen, 6. klasse, 8464 Galten
                            

 

Vinderstemning

Det er fjerde gang, at madkundskabslæreren deltager med en klasse i DM i madkamp. Men det er første gang, hun har stået i spidsen for vinderklassen.

"Stemningen var helt fantastisk", siger hun. 

Normalt bruger hun madkundskabstimerne i fire uger på DM i Madkamp.

"Men da vi gik videre til finalen, valgte vi at bruge mere tid på det".

Kendte ansigter til Madkamp

6. C dystede mod ni andre udvalgte skoler i finalen, som blev afholdt på Kold Collage i Odense. Nordea-Fonden støtter Madkamp, og i år var både miljø- og fødevareminister Esben Lunde og H.K.H prinsesse Marie og værten fra Den Store Bagedyst Timm Vladimir med i Odense for at hylde finalisterne.

Sct. Nicolai Skole fra Køge fik en anden plads i konkurrencen, mens Østedskolen fra Rudkøbing tog 3. pladsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.287 andre er allerede tilmeldt