Garvet online-underviser i håndværk og design giver gode råd

Peter Hersted har i en del år kørt online undervisning i håndværk og design på læreruddannelsen, blandt andet på Grønland. Han har et bud på hvor lidt værktøj man kan klare sig med, og hvordan man kan give eleverne hver sin transportable arbejdsbænk.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Afstanden i sig selv er ikke noget problem for undervisning i håndværk og design. Udfordringen når man ikke har adgang til værktøjet". Sådan lyder det fra Peter Hersted, som tidligere har undervist lærerstuderende på Grønland virtuelt, og det seneste år har kørt et online hold af lærerstuderende på Professionshøjskolen Absalon.

Nu er det muligt at læse håndværk og design uanset hvor du er

Uanset om man underviser elever, som sidder hjemme, eller om har dem på skolen, er det jo de fleste steder fortsat ikke muligt at undervise i værkstederne.

"Jeg konkluderede tidligt, da jeg begyndte at undervise online, at jeg de var nødt til at have adgang til værktøj, men det gav jo så anledning til spændende overvejelser over, hvad man i virkeligheden har brug for. Den øvelse kunne man jo med fordel gøre sig, hver gang man sætter sig for at lave nye lokaler", siger han.

Med udeundervisning bliver håndværk og design pludselig central

De overvejelser resulterede i et lille fast udvalg, som han så pakkede i en kasse, som så også kunne bruges som arbejdsplads. Se hvordan i videoen her:

Senere har han videreudviklet konceptet ved at bruge en ikea-skammel, som så kan bruges som arbejdsbænk. Den kan ses her: 

"En ekstra fordel i denne tid, er jo også, at det er personligt værktøj. Og så bliver tingene hængt på plads med det samme frem for de store rodekasser eller skuffer, man ind i mellem ser i nye lokaler, eller omvendt de gamle lokaler, hvor der ofte hænger en masse værktøj, som ingen bruger", siger Peter Hersted.