Håndværk og design
0   10

Garvet online-underviser i håndværk og design giver gode råd

Peter Hersted har i en del år kørt online undervisning i håndværk og design på læreruddannelsen, blandt andet på Grønland. Han har et bud på hvor lidt værktøj man kan klare sig med, og hvordan man kan give eleverne hver sin transportable arbejdsbænk.

"Afstanden i sig selv er ikke noget problem for undervisning i håndværk og design. Udfordringen når man ikke har adgang til værktøjet". Sådan lyder det fra Peter Hersted, som tidligere har undervist lærerstuderende på Grønland virtuelt, og det seneste år har kørt et online hold af lærerstuderende på Professionshøjskolen Absalon.

Uanset om man underviser elever, som sidder hjemme, eller om har dem på skolen, er det jo de fleste steder fortsat ikke muligt at undervise i værkstederne.

"Jeg konkluderede tidligt, da jeg begyndte at undervise online, at jeg de var nødt til at have adgang til værktøj, men det gav jo så anledning til spændende overvejelser over, hvad man i virkeligheden har brug for. Den øvelse kunne man jo med fordel gøre sig, hver gang man sætter sig for at lave nye lokaler", siger han.

De overvejelser resulterede i et lille fast udvalg, som han så pakkede i en kasse, som så også kunne bruges som arbejdsplads. Se hvordan i videoen her:

Artiklen fortsætter under banneret

Senere har han videreudviklet konceptet ved at bruge en ikea-skammel, som så kan bruges som arbejdsbænk. Den kan ses her: 

"En ekstra fordel i denne tid, er jo også, at det er personligt værktøj. Og så bliver tingene hængt på plads med det samme frem for de store rodekasser eller skuffer, man ind i mellem ser i nye lokaler, eller omvendt de gamle lokaler, hvor der ofte hænger en masse værktøj, som ingen bruger", siger Peter Hersted.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.344 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt