Karakterer
0   3

»Jeg er opmærksom på elevernes retssikkerhed«

»Jeg er opmærksom på elevernes retssikkerhed. De kan jo ikke klage, det hele er anderledes end normalt, og de kan ikke på samme måde lige tage fat i mig, hvis der er noget, de er i tvivl om. Derfor gør jeg mig umage med at formulere kriterierne, så de forstår, hvad der er fokus på, og hvad de bliver bedømt på i forhold til indhold, sprog og form. Hver elev får respons på, hvad han eller hun bør fokusere på for at kunne få en bedre karakter. Og når de er færdige, giver jeg en fælles feedback, hvis der er noget generelt, som jeg kan se, at alle vil have glæde af, og alle får mere grundig og individuel respons, end de plejer. Der er mere tid til feedback i denne tid, fordi der er færre skift i løbet af dagen og færre forstyrrelser.

Som dansk- og engelsklærer skal jeg give hver af mine 26 9.-klasseelever seks forskellige standpunktskarakterer. Det er mange, når man tænker på karakterernes betydning i år, men det er ikke noget problem. Som lærere er vi jo eksperter i at vurdere eleverne. Det kan selvfølgelig ærgre mig, at der ikke er et sæt eksterne øjne på, som der normalt ville være til eksamen. Jeg går lidt og håber på, at der bliver tid til, at vi kollegaer kan hjælpe hinanden med at vurdere elevernes virtuelle, mundtlige præsentationer. Det vil være godt for elevernes retssikkerhed.

De store forlag har nogle gode retskrivnings- og læseprøver, som er nærmest identiske med de formelle prøver. Man kan desuden sætte tid på, så eleverne ikke fristes til at bruge mere tid, end de må«.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.592 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.756 andre er allerede tilmeldt