Overordnet set er det imponerende, at der på så kort tid er skabt så relativt klare rammer for undervisningen, skriver forskerne bag en stor spørgeskemaundersøgelse om elevers oplevelse af nødundervisningen.

Lockdown-undersøgelse: 70 procent savner skolen

I en stor spørgeskemaundersøgelse gennemført kort før påske, da alle danske folkeskoler var lukket ned, svarer 92 pct. af eleverne, at de savner deres venner, 70 pct. savner undervisningen og 60 pct.deres lærere. Cirka en femtedel følte sig ensomme, fortæller fire forskere fra DPU og SDU, som sammen har gennemført undersøgelsen. "Et flertal af eleverne oplever, at deres lærere er opmærksomme på både deres skolearbejde og deres trivsel, og næsten 80 procent oplever, at de indgår i et undervisningsfællesskab", skriver de i et indlæg på skoleliv.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleliv.dk: "4 forskere: Det ved vi om nødundervisning under coronakrisen"