Dansk
2   13

Litteratur giver mening. Det gør virkeligheden ikke altid

Hvert år holder Lindevangskolen på Frederiksberg litteraturfestival for hele skolen inklusive 0. klasse og specialrækken. Se Bo Tornvigs billedserie fra en intens dag.

Det er PLC-medarbejderne Maria-Louise Bjerrum og Lisa Gardum Andersen, der arrangerer, og så snart det er overstået, går de i gang med at planlægge, hvad der skal ske næste år.

Kom i gang med litteraturfestival

• Start i god tid. På Lindevangskolen er programmet for næste års festival på plads inden sommerferien - og inden årsplaner bliver lagt. Festivalen finder sted i uge 9 året efter.

• Start småt. Alle skolens årgange behøver ikke at være med fra starten.

• Brug din lokale CFU. PLC-medarbejderne bag Lindevangskolens litteraturfestival, Maria-Louise Bjerrum og Lisa Gardum Andersen, er løbende i kontakt med deres CFU om indkøb af bøger i klassesæt.

• Tænk ud af boksen. Glem alle tanker om, at noget litteratur er »underlødigt«, når der skal vælges værker.

• Forfatterbesøg er godt - men kan undværes. Selv om forfatterbesøg er populære blandt eleverne, kan man godt lave meget af det samme, som Lindevangskolen gør, uden at få en forfatter eller illustrator ud.

• Klæd kollegaerne på. Hold minikurser for dine kollegaer, hvor du kommer med input til, hvordan de for eksempel kan arbejde med de konkrete værker.

Vær med i fællesskabet

Det faglige netværk PLC er for ansatte og alle andre med interesse for skolernes pædagogiske læringscentre. I netværket på folkeskolen.dk/plc får du artikler og ny viden om PLC, ligesom du kan dele erfaringer og holdninger med de 379, der allerede følger netværket.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
633 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.278 andre er allerede tilmeldt

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.581 andre er allerede tilmeldt