Motion/bevægelse
0   6

Ingen ekstra midler til Dansk Skoleidræt

Ekstra midler til Dansk Skoleidræts arbejde med at implementere bevægelse i skolen kunne have været en del af finanslovsforhandlingerne. Undervisningsministeren og kulturministeren afviste på et samråd torsdag endnu engang af skaffe midler.

"Dansk Skoleidræt har arbejdet i fem år med at implementere bevægelse i skoletiden, de sidder inde med en stor viden og har koordineret indsatser til glæde for 200.000 elever på 60 procent af skolerne. Jeg er bange for, at vi er ved at hælde den erfaring ud med badevandet", lød det fra Venstres Stén Knuth, da han torsdag havde havde kaldt børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og kulturminister Joy Mogensen i samråd for endnu engang at kæmpe for, at staten kan træde til som erstatning for TrygFonden, der har finansieret Dansk Skoleidræts reform-indsats. 

Men kassen var lukket:

Artiklen fortsætter under banneret

"Det har jo heller ikke været meningen, at der løbende skulle afsættes midler på finansloven, eftersom vi jo finansierede folkeskolereformen, dengang vi vedtog den. Men vi har besluttet at afsætte 275 millioner i år, 400 næste år,  550 i 2022 og 807 millioner i 2023 til folkeskolen oven i de midler, der i forvejen var sat af. Og jeg tror på, at en generel finansiering af folkeskolen fremmer en varieret skoledag", lød det fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Derimod er der altså ikke sat penge af til at øge tilskuddet til Dansk Skoleidræt:

"Jeg har tidligere opfordret partierne til bringe ønsket ind i finanslovsforhandlingerne, og det er ikke sket. Men det betyder ikke, at jeg ikke tænkt mig gøre noget ved, at reformens 45 minutters daglig bevægele ikke er implementeret på alle skoler", sagde hun og gentog sit løfte/trussel fra tidligere høringer og samråd om at tage skrappere midler i brug over for kommuner og skoler, der ikke efterlever lovens krav. 

Kulturminister Joy Mogensen roste Dansk Skoleidræts arbejde, men foreningen for bl.a. idrætslærere får også fire millioner kroner årligt - 1,9 mio. kr. i fast tilskud plus ekstra 2 mio. kr. til og med 2022. Og til Venstres forslag om at finde midler fra udlodningsmidlerne fra Danske Spil svarede hun, at der ligger en politisk aftale om de midler, som først skal evalueres næste år, hvor man så vil kunne tage ønsket op.

Svigt

"Jeg er enig i, at det er vigtigt at bevare den viden, der er opbygget i Dansk Skoleidræt, og driftstilskuddet sikrer jo netop, at der er et kontor. Men den viden og de kompetencer, der er opbygget via fondsmidlerne ligger i høj grad hos frivillige. Ville det være ønskeligt med en fortsat fondsbevilling? Ja, men det er en større snak, hvordan vi skal forholde os til, når fonde ind går i noget lovgivningsmæssigt. Hvordan vi så lægger en plan for forankring fra starten er et seperat samråd værdigt". 

Stén Knuth lovede at stå ved aftalen om udlodningsmidlerne. 

"Men... svigt er et stort ord, men jeg synes, vi svigter lærere og pædagoger ved ikke at holde fast i nogle redskaber, de kan bruge, og vi svigter de medarbejdere, som har opbygget viden og kompetencer og nu er på vej ud".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.051 andre er allerede tilmeldt