Kristendomskundskab
4   34

Randers Lærerforening forsvarer lærere mod politiker-shitstorm

Et billede af en dreng i en mellemøstlig dragt foran en skærm med en korantekst taget i en religionsundervisningstime har fået et byrådsmedlem til at true med 'konsekvenser'.

"For os at se er der her helt klart overskredet en grænse for, hvordan man kan handle som et ellers ansvarligt medlem af Byrådet i Randers Kommune", skriver formand for Randers Lærerforening Leif Plauborg i et åbent brev til to byrådsmedlemmer.

I sidste uge delte Nørrevangsskolen et billede på deres facebookside, hvor en dreng fra 4. klasse er iklædt det tøj, som man har på, når man beder i moskeen. Bag ham kan man se en tekst på arabisk fra et undervisningsmateriale.

Byrådsmedlemmerne Frank Nørgaard og Nick Zimmermand, begge fra Dansk Folkeparti, har kommenteret på Facebook-opslaget, at det vil "få konsekvenser". Det er den ordlyd, der har fået Leif Plauborg til at skrive et åbent brev til de to byrådsmedlemmer.

Her citerer lærerformanden den del af folkeskolens formålsparagraf, som lyder, at skolen skal gøre eleverne "fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling."

Artiklen fortsætter under banneret

"Det indebærer altså, at man også underviser i bl.a. islam, og her har man i stedet for at vise fx en film valgt at inddrage de kompetencer, der er til stede i klassen. Derfor træffer lærerene en række pædagogiske og didaktiske valg om undervisningens form og indhold. Dette er helt i overensstemmelse med lærernes metodefrihed og -ansvar", skriver Leif Plauborg i brevet.

Tager sagen op i byrådet

Også Dansk Folkepartis lokalformand Nicolai Estrup kommenterede billedet:

"Og i denne smukt dekorerede bog, der fortæller de rettroende profeternes og Allahs ord, står blandt andet følgende: 'Dræb de vantro og vær 'skånselsløs'. Sura 2.216: 'Jeres forskrift er at føre krig, selv om det skulle være jer imod'. Sura 9.73: 'Profet! Bekæmp de vantro. Vær skånselsløs mod dem! Deres herberg bliver helvede. Hvilket ondt endeligt!. En skam folkeskoleelever i Randers kommune skal underlægges, propaganda hvor islam forherliges".

Den kommentar blev fjernet af Nørevangsskolens Facebooksides administrator, som forklarede, at siden ikke er beregnet til politiske eller nedladende kommentarer.

Sagen vil nu blive taget op i byrådet af Dansk Folkeparti, fortæller Frank Nørgaard til partiets netavis DitOverblik.dk.

"Vi har stillet nogle spørgsmål til skoledirektøren og skolelederen, som vi vil have svar på i byrådssalen", siger han.

"Vi synes, at man går for langt i forhold til at undervise i andre religioner, og vi synes, man bruger en offentlig facebookside som en reklamesøjle for islam. Jeg synes heller ikke, det er i orden, at man fjerner Nicolai Estrups kommentar, og så synes jeg faktisk man udstiller drengen på facebooksiden".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
998 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.862 andre er allerede tilmeldt