It
0   7

Kodning i skolen: Nu kan elever i 7. og 8. klasse også blive en del af ultra:bit

Siden lanceringen i 2018 har projektet ultra:bit udstyret mere end 100.000 elever på mellemtrinnet med en gratis minicomputer, de kan programmere. Nu udvides projektet til også at omfatte 7. og 8. klasse.

Den fylder ikke mere end en tændstiksæske, den såkaldte micro:bit som 100.000 danske skoleelever siden 2018 er blevet udstyret med. Men det er ikke småting, den skal leve op til.

Som en del af en storstilet satsning udstyrer DR i samarbejde med store dele af undervisningsverdenen og med støtte fra Industriens Fond skolelever med den undseelige mikrocomputer med det formål at inspirere børn til selv kreativt at kunne skabe med teknologi - og tage kritisk stilling til den.

I 2018 blev 60.000 micro:bits uddelt til elever i 4. klasse, for et år siden sikrede en millionbevilling uddeling af yderligere 40.000 stk, og nu kommer elever fra 7. og 8. klasse også med i projektet, således at det nu omfatter elever fra 4. til 8. klasse. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

En bevilling på 17,5 millioner kroner fra Industriens Fond gør det nemlig muligt at udvide og forlænge projektet, således at det nu løber frem til 2023. DR vurderer, at hver micro:bit koster cirka 100 kroner i indkøb.

Artiklen fortsætter under banneret

Samtidig kan lærere og pædagogisk personale over hele landet deltage i CFU's kompetenceudviklingskurser til lærere og pædagogisk personale.

Administrerende direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang, glæder sig over udvidelsen og forlængelsen af indsatsen:

"Vi er glade for at videreudvikle ultra:bit og give også de større børn mulighed for at lære at kode og være kreative med teknologi. Der er ingen tvivl om, at Danmark vil få gavn af, at børn og unge bliver teknologikyndige og på sigt kan blive kreative skabere af gode produkter og løsninger i danske virksomheder. ultra:bit gør en positiv forskel, og det vil vi fortsat gerne bidrage til", siger han i pressemeddelelsen.

Nye samarbejdspartnere

En lang række samarbejdspartnere bidrager til projektet på forskellig vis. Astra, det nationale naturfagscenter, er ny partner i ultra:bit. Direktør for Astra, Mikkel Bohm ser frem til at bidrage med at sikre forankringen af læringsindsatsen:

"Som nationalt center er det vores mål at alle børn og unge får handlekompetencer inden for naturvidenskab, så de kan udfolde sig som kreative og kritiske samfundsborgere. Visionen ligger i direkte tråd med formålet for ultra:bit", siger han.

Det er CFU, der har uddelt mikrocomputere, BBC micro:bit, til de skoler der har tilmeldt sig ultra:bit. Fremover udlåner CFU supplerende udstyr og relevante læremidler til skoler som led i ultra:bit-indsatsen, og skoler, der endnu ikke er en del af indsatsen, vil kunne tilmelde sig.

"Over hele landet har omkring 4000 lærere og pædagogisk personale deltaget i ultra:bit-kurser, som de regionale CFU-centre har stået for. Det er jo skønt, at vi nu kan fortsætte det tilbud til glæde for endnu flere undervisere", siger formand for CFU-Danmark Bjørn Ilsøe.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.044 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.649 andre er allerede tilmeldt