It
1   3

Millionbevilling sikrer endnu flere elever en mikrocomputer til kodning

12,6 millioner kroner fra Industriens Fond giver DR mulighed for at uddele yderligere 40.000 ultra:bit-computere på størrelse med en tændstiksæske til danske 4. klasse-elever.

DR har oplevet en overvældende interesse for et projekt, hvor elever i 4. klasse får udleveret en såkaldt mikro:bit, som de kan bruge til at kode simple programmer. Projektet er blevet til i partnerskab med CFU-Danmark og med støtte fra Industriens Fond.

Det er sidstnævnte, der nu spytter yderligere 12,6 millioner i kassen, så antallet af elever, der bliver udstyret med en mikrocomputer nu når op på 100.000.

1450 skoler ud af 1600 tilmeldte sig ultra:bit i løbet af et halvt år, og i september fik 60.000 elever udleveret en mikro:bit, da projektet blev skudt i gang.

Projektet har til mål at give eleverne kompetencer til at kode - og afkode - den teknologi, som de omgiver sig med.

Artiklen fortsætter under banneret

Ultra:bit-projektet skal efter planen køre i dette og to skoleår frem. Instpirationen er blandt andet hentet i England, hvor BBC i 2016 udleverede en million micro:bit til engelske skoleelever.

Ifølge DR koster hver micro:bit cirka 100 kroner, når de købes ind i stor skala, og erfaringerne fra England er, at meget få af dem går i stykker.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.517 andre er allerede tilmeldt