Forældre kan få styr på reglerne om specialundervisning og deres muligheder for at klage over skolelederens afgørelse i den nye pjece fra Klagenævnet for Specialundervisning (arkivfoto).
Forældre kan få styr på reglerne om specialundervisning og deres muligheder for at klage over skolelederens afgørelse i den nye pjece fra Klagenævnet for Specialundervisning (arkivfoto).

Ny pjece om reglerne for specialundervisning skal hjælpe frustrerede forældre

Klagenævnet har oplevet en stigning i telefonopkald fra forældre, der ikke har en klagesag hos nævnet, men som efterlyser vejledning om reglerne for specialundervisning. Nu introducerer klagenævnet reglerne i en pjece, hvor forældre også kan læse om deres rettigheder.

Publiceret Senest opdateret

Forældrenes rettigheder

  • Du har ret til at blive hørt, før der træffes en beslutning omspecialundervisning.
  • Du skal derfor have en kopi af alle beskrivelser af ditbarn.
  • Afgørelsen skal du også have skriftligt.
  • Afgørelsen skal indeholde en begrundelse, hvis dit barn ikkefår den specialundervisning, som du ønsker.
  • Du skal have vejledning om dine klagemuligheder.

Kilde: Forældrepjece om specialundervisning til elever ifolkeskolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi kan ikke sætte et præcist tal på stigningen i telefoniske henvendelser, men vi får flere og flere opkald fra forældre, som føler de mangler vejledning om reglerne om specialundervisning. Derfor har vi lavet en forældrepjece", fortæller jurist Line Kürstein fra sekretariatet for Klagenævnet for Specialundervisning.

Pjecen har længe ligget på tegnebrættet, men er blevet udskudt på grund af strukturændringer og den nye lovgivning om specialundervisning, som trådte i kraft 1. maj 2012.

Det fremgår også, at forældre altid skal inddrages i alle beslutninger om specialundervisning til deres barn, at det er skolelederen, som beslutter, om barnet kan få specialundervisning på skolen, og at forældrene skal have afgørelsen på skrift. Afgørelsen skal indeholde en begrundelse, hvis barnet ikke får den specialundervisning, forældrene ønsker.

"Vi ved, at Den Uvildige Konsulentordning har lagt pjecen ud på sin hjemmeside, og at den allerede har fået mange hits", siger Line Kürstein.

Du kan læse pjecen via linket til højre for artiklen.

Læs mere

Forældrepjece om specialundervisning til elever ifolkeskolen

Powered by Labrador CMS