Gitte Ertbirk er en af initiativtagerne bag den montesorri-inspirerede tosprogede skole i Berlin

Dansk-tysk-svensk-norsk skole åbner i Berlin

Efter sommerferien åbner Den Tysk-Skandinaviske skole i Berlin med fokus på nordisk pædagogik og individuel læring. Lærerbesætningen er stort set på plads, men der er muligheder for kvalificerede lærere og praktikanter - og for elever og klasser.

Publiceret

fakta om skolen

"Deutsch-Skandinavische Gemeinschaftsschule" (DSG) harforeløbigt lokaler i byedelen Tempelhof. Skolen omfatter 1.-10.klassetrin, men vil med tiden også tilbyde den gymnasialeoverbygning op til 13. klasse. 

Besøg skolen på: www.dsg-schule.de

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter et stort benarbejde igennem flere år er det lykkedes en række entusiastiske skandinaver i Berlin at få fundamentet klar til at åbne den første tysk-skandinaviske skole i den tyske hovedstad.            Skolen, der efter tyske standarder er en såkaldt helhedsskole, støttes af den berlinske Montessori-stiftelse og af Berlinersenatet for uddannelse.

"Vi satser på individuel læring og på at møde børnene i øjenhøjde", fortæller danske Gitte Ertbirk, der en af initiativtagerne til skolen. "Vi vil undervise med blandede årgange, hvor tværfaglig undervisning og sproglig mangfoldighed vil fremme vores ønske om en læringskultur med praksis, kreativitet og fleksibilitet i centrum".

På skolen, der har lokaler og elevgrundlag klar til start efter sommerferien, vil al undervisning være tosproget i kombinationerne dansk-tysk, norsk-tysk og svensk-tysk. Lærerbesætningen til opstarten er i grove træk på plads, men skolen søger ifølge Gitte Ertbirk stadig kvalificerede kræfter.

"Både lærere og praktikanter skal selvfølgelig være indforstået med de åbne undervisningsformer og deltage i udviklingen af skolens særkender," siger hun og tilføjer: "Desuden er vi meget interesserede i både udvekslingsklasser og -elever. Det kan både være for en kortere periode eller for elever, der med et længere ophold her i den herlige tyske hovedstad fx vil styrke deres tyskkundskaber op til en eksamen".

Prøv et job i udlandet

Powered by Labrador CMS