Overenskomst vedtaget i Sydslesvig

Der er en pæn lille portion opsamlede lønstigninger på vej til både pædagoger, lærere og gymnasielærere på de danske skoler i Sydslesvig, efter at et flertal af grundskolelærerne i eftermiddags vedtog overenskomstresultatet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I oktober stemte lærerne som den eneste gruppe den nye overenskomst ned. Det betød, at også de øvrige medlemmer af forhandlingsfællesskabet har måttet vente på at få de forbedringer, de havde tilforhandlet, til også lærerne fik et aftaleresultat, de kunne vedtage. Og i eftermiddags kom så afstemningsresultatet igen - 270 ja-stemmer, 65 nej-stemmer, fire blanke og tre ugyldige stemmer.

"Den kritik, der har været, har handlet om, at rettereduktionen bliver mindre, og det rammer selvfølgelig dem, der har meget rettereduktion, hårdest", erkender formanden for Dansk Lærerforening i Sydslesvig, Niels A. Nielsen og vurderer, at det element er årsag til de fleste nej-stemmer. Men samlet set er aftaleresultatet blevet godt modtaget. Det rummer pæne lønforbedringer og en fastholdelse af den nuværende arbejdstidsaftale, der ligner den, som var gældende i den danske folkeskole før 1993.