Den nye aftale baserer sig på et udspil fra oktober - 'Sammen med borgeren - en mere helhedsorienteret indsats' - hvorfra denne illustration stammer som et eksempel på de mange kontaktpunkter, en familie kan have i den kommunale forvaltning. Hent pjecen nederst i artiklen.

Bredt flertal lover udsatte familier en helhedsorienteret indsats

Et bredt flertal har har aftalt, at en ny lov skal samle indsatserne fra fire sektorområder, så udsatte familier fremover kan møder en helhedsindsats, som tager hånd om familiens problemstillinger samlet, herunder også fx specialundervisning.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"I dag bliver borgere og familier, der har flere problemer, ofte mødt af en jungle af lovgivning, handleplaner og kontaktpersoner, når de skal have hjælp af det offentlige system. Og det spænder ben for, at de får en koordineret indsats og hjælp mod et bedre liv", hedder det i en pressemeddelelse om den nye aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, SF, Radikale og Alternativet.

Loven vil blive indfaset over en periode på to år efter vedtagelsen, hvorefter kommunerne vil få pligt til at tilbyde borgere i målgruppen en helhedsorienteret indsats. Samtidig bliver kommunerne forpligtet til at tilbyde familier én plan for hele familien.

Læs mere

Regeringsudspillet 'Sammen med borgeren - enhelhedsorienteret indsats' (pdf)

Aftale om rammerne for en helhedsorienteret indsats for borgere medkomplekse problemer