"Folk har trodset ærgrelsen over at have mistet deres job og arbejdet dedikeret videre helt frem til flyttedagen. Det har været et skoleeksempel på høj arbejdsmoral", siger Michael Wright, direktør for Nota.

Nota har opretholdt sit serviceniveau trods udflytningen til Nakskov

Efter halvandet års intensive forberedelser har nationalbiblioteket Nota i denne uge åbnet sit nye kontor i Nakskov. Flytningen begyndte med rynkede bryn, men er ifølge direktøren endt i succes. Også selv om det kun er lykkedes at få ti medarbejdere med til Lolland.

Publiceret

Nota inviterer til reception

Nota producerer lydbøger og tekster for læsehandicappede:Blinde, svagtseende og ordblinde.

Udover materialer stiller Nota viden og specialister tilrådighed for biblioteker, undervisere, forlag, studerende,myndigheder og andre, som har brug for hjælp til folk medlæsevanskeligheder.

Nota har 81 medarbejdere.

I mandags flyttede Nota ind i Nakskovs gamle købstadsrådhus.Flytningen er en del af den store plan for udflytning af statsligearbejdspladser, som blev initieret af Løkke-regeringen.

Flytningen markeres ved en reception på torvet i Nakskov imorgen fredag fra kl. 14 til 18, hvor der blandt andet serveres øl,sodavand og pølser. Herudover er der musikalsk maleteater, jazz ogmulighed for at høre mere om Notas arbejdsområder.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udmeldingen om, at Nota, skulle flyttes til Nakskov som en del af den tidligere regerings udflytningsplan fra København, kom i januar 2018. Dengang var den umiddelbare reaktion en bekymring for tab af viden og forringet service til de mange blinde og ordblinde, som er afhængige af Notas ydelser. Hvor mange specialister i fremstilling af punktskrift bor der for eksempel i Nakskov?

I dag, da flytningen er en realitet, melder Nota imidlertid ikke om problemer.

Nota er blandt andet begyndt at omdanne undervisningsmaterialer i grundskolen til e-bøger, så ordblinde elever kan få dem læst op, og sætter flere nye store projekter i gang med Dansk Blindesamfund.

I alt er 51 stillinger rykket til Nakskov. 17 hidtidige medarbejdere er flyttet med, mens der er ansat nye til de resterende 34 job. De nye medarbejdere kommer primært fra Lolland, men der er også nogle fra Næstved-egnen.

30 medarbejdere- altså flere end hver tredje - er blevet i Notas kontor på Østerbro i København, som fortsat vil rumme produktion af lydbøger samt it-afdelingen i de næste fem år. Det skyldes blandt andet, at det vil være dyrt at transportere skuespillere, som arbejder freelance, fra København til Nakskov for at indlæse bøger i korte tidsintervaller.

Powered by Labrador CMS