Ordblind/læsesvag
0   4

Nota beder om lokal ordbog forud for udflytningen til Lolland

Snørelidser og pritterne. Ordene kan virke ret sorte, men på Lolland betyder de snørebånd og ænder. Når nationalbiblioteket Nota flytter til Nakskov som led i regeringens politik om at flytte statslige arbejdspladser til provinsen, venter der mange af de 80 medarbejdere et sprogligt kulturchok. Derfor har Nota bedt foreningen Lolland-Falster Lovestorm om hjælp til en lollandsk ordbog, så integrationen kan gå så let som muligt. ”Det er en slags høflighed, at man forsøger at lære sproget, når man rykker til et nyt sted, så vi kan kommunikere i øjenhøjde. For det andet er det for mange en stor mundfuld at skulle flytte fra København til Nakskov”, siger direktør Michael Wright til DR Sjælland. Han håber, ordbogen kan hjælpe medarbejderne i Nota med at vænne sig til tanken om en fremtid på Lolland.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.260 andre er allerede tilmeldt