Ifølge rektor Harald Mikkelsen har det været en stor holdindsats fra medarbejdere og studerende at få Via akkrediteret. Og Vias bestyrelsesformand Peter Sørensen mener, at akkrediteringen vil have positiv betydning for de studerende såvel som for dem, der ansætter dem.

Professionshøjskolen Via har fået kvalitetsstempel

Som den anden professionshøjskole med læreruddannelse har Via University College i Aarhus i fredags fået Danmarks Akkrediteringsråds positivstempel som institution. Rådet har ved en længere proces tjekket kvaliteten af uddannelserne.

Publiceret Senest opdateret

Akkreditering af videregående uddannelser

Danmarks Akkrediteringsråd vurderer uddannelserne på femparametre: Kvalitetssikringspolitik & -strategi,Kvalitetsledelse & organisering, Uddannelsernes videngrundlag,Uddannelsernes niveau & indhold og endelig Uddannelsernesrelevans.

Vurderingen foretages dels af et panel nedsat af eksperter påinstitutionens område. Institutionen indsender en selvevaluering ogde studerende og underviserne inddrages i arbejdet. Afgørelsen kanenten være positiv, hvilket betyder at institutionen derefter harmulighed for at oprette nye uddannelse og nye uddannelsestilbud ogjustere eksisterende uddannelse. Eller betinget, hvilket betyder atalle nye uddannelser og tilbud skal uddannelsesakkrediteres føroprettelsen. Eller et afslag, hvilket betyder at institutionen ikkeoprette nye uddannelser eller uddannelsesudbud. Eksisterendeuddannelser skal uddannelsesakkrediteres efter en turnusplan.

Kilde: Danmarks Akkrediteringsråd

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Akkrediteringsråd tjekker kvaliteten af enten enkeltuddannelser eller hele institutioner på fem parametre, og Via er altså blevet godkendt på alle fem parametre. Akkrediteringen gælder frem til 22. december 2022, og den betyder, at Via har mulighed for at oprette nye uddannelser og nye uddannelsesudbud og foretage justering af eksisterende uddannelser.

Rektor Harald Mikkelsen glæder sig:

"Institutionsakkrediteringen er en af de mest glædelige begivenheder i Vias historie. Jeg er super stolt over, at det nu er dokumenteret, at Vias undervisere og øvrige medarbejdere arbejder dedikeret med at sikre optimal kvalitet i uddannelserne og med at give de studerende de kompetencer, som arbejdsmarkedet efterspørger".

UC Sjælland blev ligeledes institutionsakkrediteret i marts 2015.

"Elitesmiley" til UC Sjælland 

UC Syd og Metropol har ansøgt om akkrediteringer, som bliver afgjort henholdsvis marts og juni 2017, og UC Nordjylland søger om akkreditering fra april 2017. UCC har fået deres uddannelser akkrediteret enkeltvis og her er læreruddannelserne også positivakkrediteret. UC Lillebælt søgt om akkreditering og fik afslag i december 2014. 

Akkreditering: Læreruddannelserne har problemer med praktikken