Uddannelsesministeren vil stadig ikke komme nærmere ind på, hvornår hun sætter arbejdet med ændringer af læreruddannelsen i gang.

Ingen dato for, hvornår arbejdet med læreruddannelsen går i gang

Der er stadig intet nyt om, hvornår arbejdet med ændringer af læreruddannelsen sættes i gang. I et svar i Folketinget, skriver uddannelsesministeren, at hun 'forventer' at melde noget ud 'inden for den nærmeste fremtid'.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"I forhold til læreruddannelsen kan jeg oplyse, at jeg forventer at melde ud om arbejdet med udviklingen af uddannelsen inden for den nærmeste tid".

Sådan lyder det i et skriftligt svar fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til Enhedslistens uddannelsesordfører Eva Flyvholm.

Uddannelsesministeren annoncerede tilbage i august, at hun vil invitere parter i og tæt på læreruddannelsen til et arbejde, der skal føre til ændringer af læreruddannelsen. Men siden har der været helt stille fra ministeren.

Efterspørger handling fra minister: Sæt nu arbejdet med læreruddannelsen i gang

Corona får skylden

Det fik Eva Flyvholm til at bede Ane Halsboe-Jørgensen sætte en dato for, hvornår ministeren agter at sætte gang i det proklamerede udviklingsarbejde.

Minister sætter gang i ændringer af læreruddannelsen uden at love konkrete forbedringer 

Ifølge Ane Halsboe-Jørgensen er corona-krisen årsagen til, at hun ikke har sat arbejdet i gang endnu.

"Fra politisk hold - og dermed også i alle ministerier - arbejdes der på højtryk for, at Danmark kan komme bedst muligt igennem corona-krisen. Dette indebærer desværre også i nogle tilfælde, at tidsplanerne for ikke-corona relaterede indsatsområder kan blive rykket", lyder det i ministerens svar.

Der mangler ikke kun en dato for, hvornår ministeren skyder udviklingsarbejdet i gang. Ministeren har heller ikke sat navne på, hvilke parter der får en invitation til at deltage. Kun de lærerstuderendes organisation LL har offentligt fået ministerens tilsagn om at blive inviteret med i arbejdet.

Her er de lærerstuderendes nye forperson

Læs mere

Uddannelsesministerens svar til EvaFlyvholm