2715 børn går i folkeskoleklasser med mere end 30 elever.

Lovbrud fortsætter: Over 8.000 elever i megaklasser

Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at over 8.000 elever går i klasser med flere elever end de tilladte 28.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Over halvdelen af de danske kommuner gør brug af muligheden for at lave mega-klasser på over de 28 elever per klasse som folkeskoleloven ellers tillader, det viser et svar fra Ellen Trane Nørby til SFs Jacob Mark

Elevtallet i en enkelt klasse må ikke overstige 28 ved skoleårets begyndelse. Ifølge Folkeskolelovens § 17 kan kommunalbestyrelsen dog i særlige tilfælde tillade, at elevtallet overstiges. Elevtallet må bare ikke overstige 30. Et særligt tilfælde kunne være på en skole, hvor en enkelt årgang kun har 29 eller 30 elever eller tilfælde, hvor ganske få tilflyttede elever ellers ville betyde, at en eksisterende klasse skulle deles i to.

I særlige tilfælde er det tilladt at lave klasser på op til 30 elever, og det har 58 kommuner altså gjort. Det betyder, at 5.521 elever går i klasser på 29 eller 30 elever.

Nogle kommuner overskrider endda det maksimale loft på 30 elever. Således går 2.715 elever fordelt på 31 kommuner i mega-klasser med flere end 30 elever.

Flere end 8.000 elever landet over havde altså i skoleåret 2015/2016 flere end 27 klassekammerater.

Se hele ministerens svar herunder:

Læs mere

Ellen Trane Nørbys svar til Børne- ogUndervisningsudvalget.