"Jeg beklager dybt, at skolerne og kommunerne er blevet hængt ud på denne her måde i medierne", siger Christine Antorini

Ministeriet trækker fejlagtig skoleliste tilbage

Hver eneste af de 17 skoler på Ministeriet for Børn og Undervisnings liste over skoler med "vedvarende dårlig kvalitet" har nu fået en undskyldning af børne- og undervisningsminister Christine Antorini. Datagrundlaget var ikke i orden, og listen bliver trukket tilbage, oplyser ministeriet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ministeriet: 17 folkeskoler lever ikke op til kvalitetskravene

I tirsdags den 25. september kunne folkeskolen.dk fortælle, at Ministeriet for Børn og Undervisning havde offentliggjort en liste over 17 skoler, der viste tegn på "vedvarende dårlig kvalitet" på et eller flere ud af tre parametre - afgangskarakterer, overgang til ungdomsuddannelser og karakterer set i forhold til elevernes sociale baggrund. Tre dage senere, i fredags, beklagede Christine Antorini over for fire af skolerne, at de var kommet på listen på et fejlagtigt grundlag, og hun meldte på folkeskolen.dk ud, at statens tilsyn med de kommunale folkeskoler ikke fremover skulle foregå på den måde.

Antorini: Nu ændrer vi tilsynet med skolerne

I dag, en uge efter offentliggørelsen af de 17 skolenavne, trækker Christine Antorini så hele listen tilbage:

"Datagrundlaget for screeningen af de berørte skoler og kommuner har vist sig ikke at være godt nok. Det er helt uacceptabelt, og jeg har derfor bedt Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen om at trække rapporten tilbage. Jeg beklager dybt, at skolerne og kommunerne er blevet hængt ud på denne her måde i medierne, og jeg har givet hver enkelt en undskyldning," siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse,