Det er fint, at ministeriet følger skolernes resultater og er opmærksom, hvis der er indikatorer, der sår tvivl om kvaliteten på en skole. Men den viden skal bruges til at gå i dialog med skolen og drøfte, hvordan skolen kan gøre det bedre - ikke til at hænge skolerne ud på ministeriets hjemmeside,” mener Anders Bondo Christensen.

DLF: Skån skoler for offentlig gabestok

Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen og Københavns socialdemokratiske skoleborgmester går nu sammen ud og opfordrer børne- og undervisningsministeren til at støtte udsatte skoler i stedet for at hænge navngivne skoler ud i offentligheden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som folkeskolen.dk skrev forleden, har Ministeriet for Børn og Undervisning udpeget 17 skoler, som viser tegn på "vedvarende dårlig kvalitet" og offentliggjort skolernes navne.

Ministeriet: 17 folkeskoler lever ikke op til kvalitetskravene

"Kendetegnende for de pågældende skoler er jo, at de har brug for ekstra støtte, fordi de ofte kæmper med en række sociale udfordringer i forhold til elevgrundlaget. Selvfølgelig har ministeriet en pligt til følge op, hvis skolerne har problemer. Men jeg kan ikke se, hvordan der kommer noget konstruktivt ud af hænge skolerne, herunder skoleledelsen, lærerne og kommunalbestyrelserne ud til offentlige skue," siger formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen.   Han peger på, at det danske skolevæsen netop er karakteriseret ved en høj grad af loyalitet over for skoler med elever med forskellige socioøkonomisk baggrund.

   "For nogle år siden besøgte Tony Blairs uddannelses- og grundskoleenhed Danmark. De ønskede først og fremmest at få informationer om den helt unikke situation, at danske lærere ikke flygter fra skoler i socialt belastede områder, men tværtimod var dedikerede på at løse udfordringen. Det stod i skærende kontrast til England og en række andre lande. Med tiltag som ministeriets liste er der en alvorlig risiko for, at denne unikke styrke undermineres," siger Anders Bondo Christensen og kalder det urimeligt, at skoerens medarbejdere skal gå rundt med et prædikat, som "på ingen måder er fortjent eller eller giver et retvisende billede af medarbejdernes arbejdsindsats".

Blog: Så kan hun lære det

Han har sammen med Anne Vang (S), Borgmester for børne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, og Anders Balle, formand for Skolelederforeningen skrevet et fælles læserbrev til dagbladet Politiken under overskriften "Skån folkeskolen fra offentlig gabestok" (se link til højre). Heri opfordrer de børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at støtte op om socialt udsatte skoler i stedet for at hænge skolerne ud.

Ministeriet: Skole-screening er kun et arbejdsredskab

 

 

Læs mere

Læserbrevet i Politiken