Løkke og Riisager: Se, hvordan man kan løfte eleverne på ét år

I et læserbrev konkluderer statsminister Lars Løkke Rasmussen og undervisningsminister Merete Riisager, at udlodningen af præmiepuljen for løft af svage elever viser, at "meget kan flyttes, hvis man for alvor tager fat, arbejder målrettet og inddrager forældrene".

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu får præmieskolerne besked: Tre er under ét procentpoint fra milliongevinst

"De flotte prøveresultater er en rigtig god nyhed, som bestyrker os i, at skolepuljen er en god løftestang til de skoler, som ikke tidligere har formået at få alle elever med. Men det bekræfter os også i, at folkeskolen som helhed kan blive endnu bedre", skriver de to politikere bag puljen i et læserbrev i Århus Stiftstidende, i hvis dækningsområde 14 skoler får del i præmiemillionerne.

"Hvis man på blot ét år kan løfte fagligt svage elever så markant ved at målrette indsatsen, inddrage forældrene og gøre en ekstra indsats, så viser det, at der er et kæmpe potentiale. Ikke mindst fordi de dygtige lærere og pædagoger, som står bag skolepuljens flotte resultater, har tusindvis af dygtige og engagerede kolleger over hele landet, som i lige så høj grad knokler og ønsker det bedste for deres elever", skriver ministrene og mener, at hver eneste skole stædigt og vedvarende skal insistere på, at hver elev får den bedst mulige faglige udvikling. "Det kan lade sig gøre".

61 ud af de 104 skoler, der deltager i præmiepuljen, får inden året er omme en kontant præmie af regeringen på mere end 1,3 millioner kroner hver. Folkeskolen.dk kunne i sidste uge afsløre, at for 20 skolers vedkommende har én elevs karakter været afgørende for milliongevinsten, og mange skoleledere har i en rundspørge, Folkeskolen har gennemført, peget på, at deres succes eller det modsatte i høj grad er afhængig af elevsammensætningen i afgangsklasserne og vil svinge fra år til år.

Præmiepuljeskoler efter første puljeår: Vores karakterer vil svinge fra år til år 

Læs mere

stiften.dk