Formand for skolelederne Claus Hjortdal var en af flere gæster, da 4.b på Islev Skole i september fik udleveret deres micro:bit. KL, DLF, DR og Undervisningsministeriet var også repræsenteret.

Millionbevilling sikrer endnu flere elever en mikrocomputer til kodning

12,6 millioner kroner fra Industriens Fond giver DR mulighed for at uddele yderligere 40.000 ultra:bit-computere på størrelse med en tændstiksæske til danske 4. klasse-elever.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DR har oplevet en overvældende interesse for et projekt, hvor elever i 4. klasse får udleveret en såkaldt mikro:bit, som de kan bruge til at kode simple programmer. Projektet er blevet til i partnerskab med CFU-Danmark og med støtte fra Industriens Fond.

Det er sidstnævnte, der nu spytter yderligere 12,6 millioner i kassen, så antallet af elever, der bliver udstyret med en mikrocomputer nu når op på 100.000.

1450 skoler ud af 1600 tilmeldte sig ultra:bit i løbet af et halvt år, og i september fik 60.000 elever udleveret en mikro:bit, da projektet blev skudt i gang.

To ud af tre skoler har tilmeldt sig teknologiprojektet ultra:bit

60.000 elever i 4. klasse får egen mikrocomputer til kodning

Projektet har til mål at give eleverne kompetencer til at kode - og afkode - den teknologi, som de omgiver sig med.

Ultra:bit-projektet skal efter planen køre i dette og to skoleår frem. Instpirationen er blandt andet hentet i England, hvor BBC i 2016 udleverede en million micro:bit til engelske skoleelever.

Ifølge DR koster hver micro:bit cirka 100 kroner, når de købes ind i stor skala, og erfaringerne fra England er, at meget få af dem går i stykker.