Klik på kortet længere ned på siden for at se besvarelserne fra kandidaterne.

Kandidater: Inklusion er blevet en spareøvelse

Næsten halvdelen af de kandidater, der har besvaret Folkeskolens kommunalvalgsrundspørge, mener, at inklusionen er blevet for meget af en spareøvelse. Folkeskolen.dk har netop opdateret kortet, så klik ind og se, hvad kandidaterne i dit område vil gøre ved folkeskolen.

Publiceret

kandidat?

Hvis du er kandidat til kommunalvalget, men endnu ikke erblevet kontaktet af den lokale lærerkreds om at svare påspørgeskemaet, kan du skrive til dlf-survey@dlf.org for at væremed.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inklusionen er i fuld gang ude i kommunerne, og bølgerne har gået højt på Christiansborg i forhold til, om der er blevet sparet i forbindelse med overflytningen af børn med særlige behov fra specialskoler til folkeskoler. Undervisningsministeren fastholder igen og igen, at alt tyder på, at pengene følger med børnene over i normalskolen, mens en undersøgelse foretaget af Kommunernes Revision BDO for DLF viser det modsatte.

Dohn: Ministeren er på vild faneflugt fra tal, hun selv har brugt

Spørger man kandidaterne til kommunalvalget, mener 46 procent, at inklusionen er blevet for meget af en spareøvelse. 21 procent mener ikke, at der er blevet sparet, mens 14 procent mener, at der er blevet udført velbegrundede besparelser (19 procent svarer: ved ikke). Tre ud af fire kandidater mener dog, at pengene skal følge med børnene.

Kandidaterne er blevet stillet en række spørgsmål om folkeskolen via DLF's kredse. Og svarene fra de enkelte kandidater kan ses på kortet herunder.

Der i øjeblikket 1.157 kandidater, der har besvaret spørgeskemaet. Kortet bliver opdateret igen på torsdag og mandag.

Artiklen og kortet er opdateret 6. november.

Læs mere

BDO-rapporten