Folkeskolen skal fejres fagligt og festligt

Folkeskolen fylder 200 år i år, og i uge 41 kulminerer festlighederne. Og selv om det er sjovt at fejre, kan det da sagtens være fagligt relevant samtidigt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skole200 har offentliggjort den første og største del af inspirationsmaterialet til undervisning i efterårets temauge, som er døbt UGE200. Materialet indeholder idéer til afholdelsen af to forskellige slags temauger: en oplevelsesuge, hvor eleverne får kendskab til skolens og barndommens historie gennem undervisning fra tre forskellige perioder og en fordybelsesuge med tematiske aldersintegrerede værksteder.  Og det er tilladt at stjæle med arme og ben for at skabe sin egen temauge.

Materialet rummer en kommenteret linksamling til eksisterende materiale, en række baggrundsartikler og originaltekster. Et digitalt skemalægningsværktøj, som underviserne kan bruge til at planlægge ugen, er på trapperne.

Inspirationsmaterialet offentliggøres som af pdf-filer til download og print. I løbet af september følger det sidste materiale.

Se materialet ved at følge linket til højre.

Læs mere