Ung-til-Ung fortæller 8.klasses elever om den gymnasiale vej.
Foto: Jennifer Jensen
Unge hjælper andre unge til uddannelsesvalg
Med erhvervsskolereformen er det blevet forældrenes ansvar at hjælpe de uddannelsesparate elever i 9. og 10. klasse med at vælge ungdomsuddannelse. Det har fået UUV Køge Bugt til at afholde uddannelsesaftener, som klæder 8.-klasseelever og deres forældre på til at vælge.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
For andet år i træk arrangerer UUV Køge Bugt til uddannelsesarrangementer rettet mod de cirka 2000 elever og deres forældre, som bor i Køge, Stevns, Solrød og Greve Kommune. Arrangementet kalder de 'ung til ung'. Her møder elever i 8. klasse og deres forældre unge elever fra både gymnasiale og erhvervsuddannelser, som fortæller om deres uddannelsesvalg, drømme og hverdag på uddannelsen.
"Uddannelsesguiderne rykker sig også meget ved at deltage - det lærer dem blandt andet at tale foran et publikum", forklarer Pia Hegner.
Jonas Mølvig, som er elev på Solrød Gymnasium og en af uddannelsesguiderne, fortæller:
"Når jeg står her og fortæller, ung til ung, kan 8.klasse-eleverne bedre relatere sig til virkeligheden og den pågældende uddannelse, end hvis en 50-årig vejleder stod her. Vi oplever også, at elever kommer hen til os og stiller spørgsmål i stedet for til deres vejledere. Vi kan jo også fortælle om alt det sociale, festerne, lektierne og så videre."
Også blandt forældrene var der begejstring over Uddannelsesguiderne:
"Det er en super god ide, fordi de kan give et indblik i hverdagen, skolegangen og det sociale - sådan nogle ting, som en vejleder ikke kan", siger Peter Hastrup, far til en 8. klasseelev.