Borgmester Karin Søjberg Holst (S) og undervisningsminister Christine Antorini stod for indvielsen af den nye skole.Foto: Esben Christensen
Ny skole er et spring 'Fra stenalderen ind i fremtiden'
Efter to år i midlertidige pavilloner flyttede lærere og elever ind på deres nye 'Bagsværd Skole', undervisningsministeren og borgmesteren klippede båndet og åbnede skolen, der er designet til at rumme fremtidens pædagogik.
Kristian Bengtsen er næsten nyuddannet og ved at finde sine fødder som lærer, det satser han på, bliver lettere i de nye rammer.Foto: Esben Christensen
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Hold op hvor må det være fantastisk at flytte ind efter to år i pavilloner. Jeg glæder mig til at se det blive brugt rigtigt".
Annonce:
Undervisningminister Christine Antorini (S) var ikke den eneste, der var mødt op til indvielsen af Bagsværd Skole med forventningens glæde.
Seks år efter en byrådsbeslutning om at slå Bagsværd Skole og Søndergård Skole sammen til Bagsværd Skole, stod bygningerne klar til indflytning. Skolen er Gladsaxe Kommunes første nybyggede i 33 år og har kostet cirka 245 millioner kroner, så glæden var forståelig. Undervisningsministeren har hæftet sig ved, at pædagogikken i høj grad bliver afspejlet i bygningerne.
"Den er bygget på, at man kan lave fleksible læringsmiljøer. Både inde og ude. Og en af grundtankerne er, at man skal arbejde med fleksible skemaer. Der er lagt vægt på det digitale, ungerne får iPads, og der er digitale tavler, men de satser også på it-pædagogik. Pædaogikken er tænkt ind, uanset om vi taler om bygninger, fleksible rum eller det digitale", fortæller undervisningsministeren til folkeskolen.dk.
Hun havde også noteret sig, at skolen er bæredygtigt, og at rammerne i det hele taget lægger op til praksisnær undervisning, som også er en del af folkeskolereformen.
"Man kan ikke kun gennemføre skolereformen i en ny skole, men her har man tænkt de pædagogiske principper ind fra starten", siger Christine Antorini.
Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (S) indtog talerstolen efter ministeren. Mens hun fortalte om, at skolen underbygger elevernes kreativitet, fantasi og innovation, steg lydniveauet i det pludrende snakkekor som skolens samlede elevskare udgjorde. Og mens de bevigende ord til de voksne tilhørere ikke rigtigt fangede børnenes opmærksomhed, var der anderledes fokus på den rituelle overklipning af et rødt bånd. To elever holdt båndet, hvorefter minister og borgmester klippede løs.
Herefter sivede eleverne ud på deres nye skole, hvor de som så mange andre børn rundt i landet skulle forholde sig til, at ferie er blevet hverdag
Annonce:
Fra stenalder til fremtiden Kristian Bengtsen er en af de lærere, der skal undervise i den nye skole. Han ser den nye skole som et stort spring fremad.
"Vi kommer nærmest fra stenalderen ind i fremtiden. Pavilloner har været en nødløsning på den gamle skole, for vi havde ingen klasselokaler", siger han og fortæller, at nødløsningen trods alt var "fin nok", men at de nye bygninger åbner op for nogle andre ting.
"Der er mange flere muligheder for at gøre ting, alt er meget smartere og mere innovativt. Jeg tror, vi får gladere børn af det. Det bliver nemmere at være lærer, for der er ikke så mange forhindringer. Jeg er musiklærer, og der er tænkt på akustik og strøm. Alle de ting, man går og bakser med - tekniske problemer, som man ofte har, dem bliver der ikke noget af. Jeg tror, man bliver en gladere lærer af det - det håber jeg i hvert fald", siger Kristian Bengtsen, der underviser i dansk og musik i indskolingen.
Skoleleder Per Ungfelt er især tilfreds med, at skolen peger frem mod en anden form for skole.
Annonce:
"Det bliver ikke det solitære med én lærer og et klasselokale. Der bliver en række praktiske fællesskaber, hvor lærerne kan bruge hele skolens areal som lærings- og undervisningsted", siger Per Ungfelt. Han fortæller, at skolens bibliotek er tænkt som samlingstedet, hvor der også skal afholdes lektiecafe - et tilbud, der vil være åbent 14 timer hver uge.
Naboer og interesserede borgere får mulighed for at se skolen indefra lørdag 14. september, hvor skolen holder åbent hus fra kl. 9 til 14.