Jesper Guldbrandsen mener, at der er for lidt kvalitetssikring med praktikskolerne i København

Lærerstuderende: Min praktik var under al kritik

En del af læreruddannelsesstederne har problemer med kvaliteten af praktikken. Det billede kan lærerstuderende Jesper Guldbrandsen fra Metropol tydeligt genkende. "Jeg fik kun 10 minutters vejledning på de syv uger, jeg var i praktik. Praktiklæreren observerede næsten slet ikke min undervisning. Det var virkelig frustrerende".

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De første to år af uddannelsen har Jesper Guldbrandsen taget på Fyn, og her var praktikken super god, fortæller han.

"Der sad min praktiklærer og observerede og tog noter i alle mine timer, og efter hver time snakkede vi om, hvordan det var gået. Oveni var der så længere vejledningssessioner, der samlede større emner op".

Men så flyttede han til læreruddannelsen på Frederiksberg - Metropol. På alle andre måde, synes han, at det er en super god uddannelse, men lige præcis praktikken er under al kritik.

"Jeg har lige afsluttet min syv-ugers-praktik. Min praktiklærer kom bare og kiggede nogle gange. På intet tidspunkt skrev han noget ned, og jeg fik kun ti minutters vejledning i alt på syv uger. Hans holdning var, at når man går på 4. år, så skal man kunne selv. Jeg prøvede at sige, at jeg jo går på læreruddannelsen, fordi jeg er ved at blive lærer". Det synes jeg er meget kritisabelt".

Der er ikke meget hjælp at hente

Jesper Guldbrandsen kan godt forstå, at Frederiksberg, som en af fem læreruddannelsessteder kun har fået delvist godkendt i forhold til kvaliteten af praktikken i den nyligt offentliggjorte akkrediteringsrapport fra Evalueringsinstituttet. Roskilde, Rønne, Jelling og Odense har også kun fået delvist godkendt på dette område.

Akkreditering: Læreruddannelserne har problemer med praktikken

 

"I min tredjeårspraktik kunne vi ikke få fat på praktiklæreren, før to uger inden praktikken skulle starte. Og når man så går op og brokker sig på kontoret, så siger de "Hvad skal vi gøre - der er ikke skoler nok til jer". Så føler man sig magtesløs - hvad hjælper det så at klage?".

Han mener, at det er for let at blive praktikskole i København.

"Samarbejdet mellem Metropol og skolerne foregår elektronisk - de indsender et skema - om man er instillet til beståelse eller ej. Men jeg har på fornemmelsen, at udvælgelsen her i København handler om, at alle de skoler, der gerne vil, de får lov. Der er ikke noget kritisk syn på, om skoler har uddannede praktiklærere og faktisk er klar til at modtage praktikanter. Min praktik endte med at være et nødvendigt onde, og jeg var meget glad og lettet, da det var overstået", siger han til folkeskolen.dk.

 

 

 



Læs mere

Læs Akkrediteringsrapporterne for de 16 uddannelsessteder