Debat

Hvorfor interesserer politikerne sig ikke længere for skolebibliotekerne?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det nyligt afholdte Årsmøde i Kommunernes Skolebiblioteksforening demonstrerede med al ønskelig tydelighed, at politikerne ikke længere har øje for skolebibliotekerne. 5 - skriver fem - politikere - ud over de politisk valgte styrelsesmedlemmer - deltog af egen drift i Årsmødet den 10. maj i Middelfart.

Imidlertid er det vanskeligt at forstå, at politikerne har slået hånden af skolebibliotekerne netop i disse for folkeskolen så vanskelige, udfordrende og innovative tider. Folkeskolen - og skolebibliotekerne - er nemlig inde i et omkalfatrende paradigmeskift, hvor man går fra de gode gamle og velkendte analoge læremidler til de langt mere facetterede og komplekse digitale læremidler. Så på en måde er der lige så meget pionertid over skolebibliotekerne lige nu, som da det hele startede. Den revolution - forandring - der er i gang i øjeblikket, er så stor, at mange skolefolk - og også politikere - har svært ved at gennemskue det hele, men det giver efter min mening ikke politikerne ret til at vende sig væk.

Politikerne burde i langt højere grad, end tilfældet er i øjeblikket, støtte og interessere sig for skolebiblioteksområdet og ikke mindst understøtte i stedet for at gøre folkeskolen til en politisk kampplads.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler