Anne-Mette Jensen (her ved en demonstration i foråret) er forundret over, at tilmeldingen er sket uden om lærerne

Skoler blev tilmeldt Ny Nordisk Skole bag om lærerne

På tre fynske skoler blev lærerne overraskede over, at de var blevet en del af Ny Nordisk Skole. Projektet skal have 85 procent opbakning blandt personalet, men lærerne blev slet ikke spurgt, før deres skole blev meldt til.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Da det er centralt med lokal opbakning og engagement, er det et krav, at der lokalt er opbakning til mål, manifest og dogmer fra mindst 85 procent af medarbejderne". Sådan skriver Undervisningsministeriet i præsentationen af projektet Ny Nordisk Skole. Et projekt, hvor praktikerne selv skal være med til at skabe forandringer og udvikling.

Dorte Lange fastholder opbakning til Ny Nordisk Skole

Alligevel er tre fynske skoler blevet meldt ind uden lærernes samtykke. En af dem er Holluf Pile Skole, hvor tillidsrepræsentant Lise Kølner Pedersen ved et tilfælde hørte om skolens deltagelse i projektet, da hun var til skolebestyrelsesmøde i januar.

"Vi ryster på hovedet af det her. Ny Nordisk Skole er et projekt, der skal komme nedefra, og så starter det fra oven. Indtil nu har vi ikke orket at tage kampen, men vi er ikke ligeglade. Alle skal have indflydelse", siger tillidsrepræsentant Lise Kølner Pedersen.

Kreds: Undersøg opbakningen Også kredsformanden i Odense Lærerforening, Anne-Mette Jensen, er forundret over, at tilmeldingerne er sket udenom lærerne. Hun opfordrer nu tillidsrepræsentanterne til at undersøge, at der er den nødvendige opbakning blandt lærerne.

"Grundstenen i Ny Nordisk Skole er opbakning blandt medarbejderne, og endda hele 85 procent. Derfor er vi meget overraskede over at Odense Kommune vælger at tilmelde uden at forhøre sig i medarbejdergruppen", siger kredsformand Annemette Jensen.

Tillidsrepræsentant Lise Kølner Pedersen tror ikke, at lærerne på Holluf Pile Skole vil være en del af Ny Nordisk Skole:

"Jeg tror, folk havde sagt nej, hvis de var blevet spurgt. Vi har rigeligt at se til, og jeg tror, at folk ville være usikre på, hvad projektet kan komme til at indebære. Men hvis vi får en god proces, hvor vi får lov til at ytre os og sætte os ind i, hvad vi bliver budt, kan det være, det ændrer sig", siger Lise Kølner Pedersen. 

Skive-skoler har meldt sig ud af Ny Nordisk Skole