At nogle skoler er meldt ind uden lærernes samtykke sætter spørgsmålstegn ved projektets troværdighed, siger næstformand i DLF og formand i projekt Ny Nordisk Skole Dorte Lange

Dorte Lange fastholder opbakning til Ny Nordisk Skole

Ny Nordisk Skole kan kun gennemføres med lærernes støtte, mener næstformand i DLF Dorte Lange. Selv vil hun dog fortsætte arbejdet i projektets formandsskab, selvom hun lige nu oplever faldende støtte blandt lærerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Opbakning fra 85 procent af lærerne er en forudsætning for at en skole kan blive en del af Undervisningsministeriets Ny Nordisk Skole, men flere lærere blandt andet på folkeskolen.dk udtrykker nu kritik af projektet, der for mange sidestilles med den nye arbejdstidsaftale og regeringsindgrebet. 

Anden ansøgningsrunde til Ny Nordisk Skole går nu i gang

I Skive Lærerforening har lærerne på fem skoler besluttet, at de vil melde sig ud, og i Odense Lærerforening protesterer tre skoler over at være meldt ind uden, at lærerne er blevet spurgt om deres holdning til Ny Nordisk Skole. 

Næstformanden i Danmarks Lærerforening, Dorte Lange, er formand i dialoggruppen for Ny Nordisk Skole, og hun mener, at det netop er lærernes opbakning, der er grundlaget for projektet.  

"Lige nu er mange ikke særlig opsatte på Ny Nordisk Skole, men når jeg er rundt at snakke med lærerne, er det mit indtryk, at kan de godt se, hvorfor Ny Nordisk Skole er vigtig. Hvis skolerne ikke føler sig i stand til at leve op til kravene i virkeligheden, skal de ikke være med. Det skal kun være, hvis de har muligheden for at leve op til den kvalitet, Ny Nordisk Skole skal være båret af", siger Dorte Lange 

Den bedste idé i mange år I et brev til Christine Antorini understreger næstformanden, at hun fortsætter sit arbejde som formand i projektets dialoggruppe, og hun kalder ideen bag Ny Nordisk Skole for "en af de bedste, der er lanceret fra centralt hold i mange år". Samtidig understreger hun, at "reformens finansiering giver i mine øjne sværere betingelser for at leve op til kvalitetskravene i Ny Nordisk Skole (...)".

Hun mener derfor, at den enkelte skoles lærere skal tage stilling til, om de kan leve op til manifestet for Ny Nordisk Skole. At skoler er blevet en del af projektet uden om lærernes samtykke, kalder hun derimod en svækkelse af hele bevægelsen.

Skoler blev tilmeldt Ny Nordisk Skole bag om lærerne

"At nogle skoler er meldt ind uden lærernes samtykke sætter spørgsmålstegn ved projektets troværdighed. Tankens ånd er, at vi alle har interesse i, at skolerne rent faktisk er en del af Ny Nordisk Skole på baggrund af en fælles drøftelse. Hvis det bare er et paradenummer fra ledelsens side, så svækker det hele bevægelsen", siger Dorte Lange og opfordrer lærerne til at holde øje med, om de er en af de skoler, der er blevet meldt ind uden deres vidende. 

Landets skoler har siden oktober sidste år kunnet ansøge om at blive en del af Ny Nordisk Skole. Efterfølgende har undervisningsministeren udvidet med endnu en ansøgningsrunde, så skoler kan tilmelde sig frem til d. 11. oktober.