"Helt banalt blev reformen aldrig implementeret. Det, der blev vedtaget, blev aldrig til virkelighed. Ikke pga. sjusk eller kun, fordi implementering er svær, men som et politisk fravalg", siger Bjarne Corydon til Jyllands-Posten.

Corydon: Skolereformen skuffer, fordi den aldrig blev implementeret

Politikernes intention med folkeskolereformen er aldrig blevet til virkelighed, og det er de selv skyld i. De turde nemlig ikke forsvare deres egen reform, lyder det fra tidligere finansminister Bjarne Corydon.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da tidligere finansminister for Socialdemokratiet og nuværende chefredaktør på Dagbladet Børsen Bjarne Corydon i 2015 forlod Christiansborg for at blive direktør i konsulenthuset McKinsey var det med ordene, at han var "særlig stolt af skolereformen".

"Selv om jeg ved, at den var kontroversiel, tror jeg, den var vigtig for det, der i mine øjne er vigtigst: nemlig vores børn", lød det dengang fra Bjarne Corydon.

Derfor kalder han i dag overfor Jyllands-Posten de manglende faglige resultater for "dybt skuffende". Her fortæller han, at han sidder med "en knugende følelse", hver gang han læser, at resultaterne er udeblevet.

Departementschef til Corydon om skolereform: "Godt gået" 

Politikerne turde ikke forsvare det nye ledelsesrum

Årsagen til, hvorfor reformen ikke er blevet den succes, han havde forventet, er Bjarne Corydon ikke i tvivl om, fortæller han til avisen.

"Helt banalt blev reformen aldrig implementeret. Det, der blev vedtaget, blev aldrig til virkelighed. Ikke pga. sjusk eller kun, fordi implementering er svær, men som et politisk fravalg. Politikerne turde i længden ikke forsvare det ledelsesrum, der blev åbnet med reformen", siger han.

"Særinteresserne vandt over fællesskabet, fordi det politiske lederskab var for svagt. Hele vejen rundt. Det er i mine øjne lidt af en tragedie. Og det har jeg det enormt dårligt med", lyder det fra den tidligere socialdemokratiske finansminister. 

Læs mere

Jyllands-Postens artikel