SF: Penge til at ansætte flere lærere udmøntet

Ifølge SF's undervisningsordfører er udmøntningen af næste portion af finanslovsmillionerne til at ansætte flere lærere faldet plads som led i weekendens finanslovsforhandlinger.

Publiceret Senest opdateret

Millioner til flere lærere

Regeringen, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet indgiksidste år  en aftale om penge til, at kommunerne kan ansætteflere lærere. I år er der afsat 275 millioner kroner. Det stigertil 400 mio. kr. i 2021, 550 mio. kr. i 2022 og 807 mio. kr. fra2023.

Kort før sommerferien indgik partierne en udmøntningsaftale, derskal sikre, at pengene faktisk går til ekstra lærere og ikkeforsvinder i kommunekasserne. Men aftalen gjaldt kun for det førsteår, og i dette efterår har partierne derfor igen forhandlet omregler for udmøntningen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Pengene bliver øremærket med revisionskontrol, så vi er sikre på, at de kommer børnene til gavn", skriver SF's Jacob Mark på Facebook.

Enhedslisten og Radikale har ikke brug for flere bindinger på lærermillionerne

Modellen med en revisiorkontrol af, at kommunerne har brugt pengene til at ansætte flere lærere, er den samme model, som har været gældende for de første 275 millioner, som kommunerne har fået i 2020. Selv ville Jacob Mark gerne have en ekstra binding på pengene, nemlig en sænkelse af klasseloftet, som kunne gælde ud over 2023. Men både KL og Lærerforeningen og støttepartierne Enhedslisten og De Radikale foretrak, at pengene kommer uden bindinger, så kommunerne selv kan vurdere, hvordan de vil anvende de ekstra lærerkræfter, og sådan ser det altså også ud til, at det er endt.

Læs mere

Jacob Mark på Facebook