Debat

Radikale ønsker 10 mio. kr. til Dansk Skoleskak - SF kun 4 mio. kr.

Det er første gang siden det store mareridt i det Sorte Tårn i 2013, at Radikale Venstre er mere fornuftig end SF i et politisk spørgsmål. Finanslovsforhandlingerne er livet om at gøre for Dansk Skoleskak, hvor bevillingen nu står til at løbe ud og skoleskak til står til afvikling i stedet for udvikling på landets skoler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Finansordfører Lisbeth Bech-Nielsen og uddannelsesordfører Astrid Carøe har prioriteret 4 mio. kr. til Dansk Skoleskak. Andreas Steenberg (RV), Finansordfører og Marianne Jelved (RV) Uddannelsesordfører har ønsket 10 mio. kr. til Dansk Skoleskak.

 

Dansk Skoleskak skriver følgende om finanslovsforhandlingerne:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

FINANSLOVSFORHANDLINGERNE 2022

D. 30. august offentliggjorde regeringen deres finanslovsudspil 2022. Udspillet vil fjerne Dansk Skoleskak fra finansloven, hvor vi har fået 2 millioner kr. årligt. Det vil have store konsekvenser for Dansk Skoleskak som organisation og ikke mindst al den skoleskak, der bliver spillet lokalt rundt om i landet, som udvikler børn og unge fagligt, socialt og mentalt.

NY ANALYSE fra Damvad: Skoleskak kan løfte matematikniveauet og hente milliarder til samfundsøkonomien 

Damvad Analytics har gennem et studie baseret på dansk og international forskning fundet frem til, at der over fem år vil være en samfundsøkonomisk gevinst på op til 1 mia. kroner ved at benytte systematisk skoleskak i en time om ugen i fx 1. klasse. Dertil kommer faldende udgifter forbundet med mindre kriminalitet, bedre inklusion mm.

”Internationalt publiceret forskning fra Danmark og udlandet viser en tydelig effekt på børns matematikevner ved at indføre systematisk skoleskak. Afhængig af hvor mange man indfører systematisk skoleskak for og hvordan effekten slår igennem, giver det op til 1 mia. kroner i samfundsøkonomisk gevinst over fem år”, siger Peter Sonne-Holm, Director i Damvad Analytics.

Uddannelsesordfører. SF ønsker 4 mio. kr. til Dansk Skoleskak - Radikale Venstre 10 mio. kr. Forleden spurgte en ung elitespiller mig: Vil du anbefale unge skakspillere at stemme radikalt? Hvad skal jeg svare på det?

https://skoleskak.dk/fl2022/