SF vil give fire millioner om året de næste fire år til skak i skolen.
SF vil give fire millioner om året de næste fire år til skak i skolen.

SF: Skoleskak skal blive på finansloven

Skoleskak har været ude og inde af finansloven, og nu står Dansk Skoleskak til at miste sit statstilskud ved årets udgang. SF vil afsætte 4 mio. årligt de næste fire år, så børn med særlige behov og alle de andre elever, der har gavn af at spille skak, fortsat kan få lov til det.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foreningen Dansk Skoleskak har været med til at udbrede skak til børn over hele landet, og i dag er findes skoleskak på en tredjedel af alle danske skoler. Foreningen arbejder ud fra en formodning om, at når skoleeleverne sætter sig til skakbrættet, er det ikke kun leg, men træning i ro, koncentration og tålmodighed. Men den økonomiske støtte løber ud ved årsskiftet, og SF vil gerne sikre, at skolebørn også i fremtiden kan få oplevelser med at spille skak. Derfor vil partiets finansordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, tage et forslag om 4 millioner kroner om året til Dansk Skoleskak med til finanslovsforhandlingerne.

"Skoleskak giver et fællesskab til 50.000 skolebørn, som bruger skakken til at styrke koncentrationsevnen og udvikle deres matematikkundskaber. Derfor vil SF gerne afsætte 4 millioner på finansloven til at redde børnenes skoleskak. Skakken fanger nogle af de børn, der måske ikke går til fodbold eller bruger al deres fritid i svømmeklubben og sørger for, at de får et positivt fællesskab, som udvikler dem fagligt og socialt. Det, synes jeg, vi skal værne om" siger hun i en pressemeddelelse med henvisning til blandt andet de projekter for elever med særlige behov, som Dansk Skoleskak står for.

Powered by Labrador CMS