Peter Vinther Rasmussen vil gerne gøre abstrakte begreber som økonomi og politik konkrete for eleverne. Derfor drømmer samfundsfagslæreren om længere forløb uden for klasseværelset.
Peter Vinther Rasmussen vil gerne gøre abstrakte begreber som økonomi og politik konkrete for eleverne. Derfor drømmer samfundsfagslæreren om længere forløb uden for klasseværelset.

"Samfundsfag skal læres i virkeligheden"

På Østervangsskolen i Roskilde underviser Peter Vinther Rasmussen 7. og 8. klasse i dansk, geografi, historie og samfundsfag. Han vil gerne bryde med de fastlagte timer på skemaet og sende eleverne ud i samfundet.

Publiceret

FAGLIG FUSER

Skolens fag blev ikke styrket af folkeskolereformen fra 2013.Det viser en undersøgelse foretaget af Folkeskolen. Ilangt de fleste fag har lærerne svært ved at lave den undervisning,de drømmer om.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Samfundsfag kan være et meget abstrakt fag for eleverne at forstå og forholde sig til. Økonomi, politik og forskellige systemer kan nogle gange være svære at greje for eleverne. Derfor føler jeg også, at vi bør gøre det så virkelighedsnært, som vi overhovedet kan.

Jeg drømmer om, at eleverne kan komme i en form for praktik. De trænger til at komme ud i samfundet og opleve, hvordan det fungerer i forskellige virksomheder, institutioner og erhverv. Vi kunne besøge Christiansborg eller den nærliggende kommune og på den måde gøre stoffet mindre abstrakt for eleverne.

Vi kunne snakke med mennesker, som vi normalt kun læser om i bøgerne, og det ville blive en anderledes og mere virkelighedsnær skoledag og undervisning. Det ville gøre en stor forskel for de lange skoledage, hvis vi nogle dage kunne tage på faglige ture ude i virkeligheden over middag.

Jeg har håb for, at det kommer til at ske en dag - at samfundsfag kan blive et samfundsnært fag. Men spørgsmålet er, hvor lang tid der går. Det handler i sidste ende om politisk vilje".

Powered by Labrador CMS