Debat

Liberal Alliance stemmer for topstyring og bureaukrati i landets byråd.

Liberal Alliance taler med 2 tunger når de stemmer for topstyring og ensretning af folkeskolen i landets byråd mens Merete Riisager taler imod bureaukrati og topstyring af vores skoler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når Merete Riisager og Anders Samuelsen prædiker mod topstyring og bureaukrati i kommuner så stemmer det ikke med hvad deres medlemmer i de lokale byråd støtter med deres stemmer.

Et flertal i kommunalbestyrelsen i Norddjurs kommune besluttede i går, stik i mod en lang række høringssvar fra vores skoler, at gøre alle frivillige nationale test obligatoriske i Norddjurs Kommune.

Ørum Skole har sågar lavet deres egen undersøgelse af en 6 klasse, der tydeligt viser, at det er meget tilfældigt, hvilken score de samme børn får, når de tager den samme test 2 gange.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

At de mange høringssvar viser, at de nationale test er misvisende, og at mange lærere hellere vil bruge andre former for test, er ligegyldigt for udvalget, de lytter hellere til sig selv. Så meget for det kommunale selvstyre og det lokale samarbejde med borgere og medarbejdere.

På trods af høringssvarene og på trods af, at man ikke har hørt vores lærere og vores læsevejledere og matematikvejledere fortsætter kommunalbestyrelsen i  Norddjurs Kommune ud af det blinde spor, som de nationale test har vist sig at være.

Oven i købet har Norddjurs kommune beslutet, at lærerne, forældre, elever, forvaltning og udvalg skal bruge resultaterne fra de nationale test både i årshjul og i den daglige undervisning. Dvs. at undervisningen i Norddjurs Kommune skal bygge på test, der er misvisende og ubrugelige, hvilket for de fleste formentlig vil forekomme som et absurd ressourcespild.

Hvordan man som ansvarligt byråd vil skabe mere kvalitet på vores skoler ved at tvinge lærere til at teste og kontrollere  med ubrugelige og misvisende test  i stedet for at brugen tiden og ressourcerne på at undervise og bruge test som lærerne ved virker, forstår jeg ikke.

At Norddjurs kommune  inklusiv liberal alliance ikke behøver en studierejse til Kina eller Nordkorea for at lære mere om topstyring og ensretning er efterhånden tydeligt. Det kan de selv.

På landsplan mener enhedslisten, at Nationale test skal skrottes, fordi man efter 10 års forsøg og hundredevis af millioner af kroner endnu ikke er lykkedes med at lave test som virker.

De nationale test er langt hen af vejen spild af tid og ressourcer og i værste fald skader det mange børns trivsel og indlæring og gør lærernes arbejdsglæde mindre.

Hvorfor ikke bruge nogle af alle de penge på flere lærere?

God læring og gode undervisere er karakteriseret ved engagement og faglig viden, og al faglig viden taler imod de nationale test.

Hvis vi i Norddjurs kommune virkelig vil vores skoler det bedste, burde vi høre de relevante faggrupper frem for at tro, at vi som politikere har fundet de vise sten. Særlig når de vise sten er fundet i et Undervisningsministerium, der tydeligvis ikke har gennemtestet deres egne test, før de har påduttet landets skoler et ubrugeligt og dyrt materiale.

Punkt 33 En målstyret skole http://polweb.norddjurs.dk/open/Kommunalbestyrelsen%20%28%C3%85ben%29/2015/16-06-2015/Referat%20%28%C3%85ben%29/KB-16-06-2015%20-%2000%20Referat%20uden%20bilag.pdf

Powered by Labrador CMS