Sidste år gennemførte seks elever et eliteforløb i engelsk og modtog certifikater i Cambride engelsk.

Skole tilbyder eliteengelsk

12 elever har valgt at bruge halvanden time af deres fritid på at nørde engelsk. Havdrup Skole i Solrød tilbyder et kursus i Cambridge engelsk for 9.klasserne. Her træner eleverne op til et certifikat. Det kan mærkes på deres faglige niveau i de almindelige engelsktimer, mener engelsklærer Benedicte Aufeldt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er andet år i træk, at Benedicte Aufeldt underviser et hold elever i Cambridge Engelsk.

Målet er at udfordre elevernes engelske evner udover den almindelige undervisning. Forløbet bygger op til en certificeret og internationalt anderkendt eksamen i Cambridge engelsk, som består af to timers mundtlig og fire timers skriftlig prøve i foråret. 

Sidste år gennemførte seks elever forløbet. Interessen er vokset, og i år er 12 elever startet til ekstraundervisningen. Alle timerne følger Cambridge studieskolens faste program, der både består af lytte-, læse- og skriveøvelser samt sproglig forståelse.

"Vi kører i et højere gear, og der er et stort elevansvar. Jeg nurser dem ikke på samme måde som i det daglige. Og så er publikum ikke så bredt, den faglige differentiering er meget bredere i den almindelige undervisning", siger Benedicte Aufeldt.

Ekstra undervisning i fritiden

Eliteforløbet er placeret én gang om ugen i forlængelse af skoledagen fra 14:30 til 16:00, og Benedicte Aufeldt er imponeret over, at eleverne har mod på at kaste sig over undervisningen, selvom de af og til er trætte, når de møder op.  

"Forløbet udfordrer de elever, som gerne vil gøre noget ekstra ud af sproget. Det har været rigtig spændende, og de bliver fantastisk dygtige. De er kommet godt igennem og har fået et rigtig godt resultat. Jeg hører også fra forældrene, at de er både glade og stolte", fortæller engelsklæreren.

Hun har den ene 9.klasse til engelsk og kan se, at forløbet giver eleverne et fagligt løft.

Fem ud af de seks elever, der sidste år bestod Cambridge eksamen fik 12 i prøven i 9.klasse i engelsk.

Udover engelsk tilbyder Havdrup Skole også eliteforløb i tysk og matematik. Der har været stor tilslutning til forløbene, og kun 10 elever på årgangen har ikke valgt et elitefag. Nogle af eleverne har endda meldt sig til to.

Selve Cambridge-eksamen koster omkring 2500 kroner og undervisningsmaterialet cirka 300 kroner, og det er skolen, der betaler for omkostninger for eliteforløbet.