Debat

Aftale om brug af iPad og computer i undervisningen

Det er ikke kun lærerne der har ansvaret for ro i klassen. Forældre der giver deres børn iPad’s eller computere med i skolen, har et stort ansvar. Der skal hjemmefra laves regler for brugen af disse hjælpemidler, så de ikke bliver misbrugt eller forstyrre.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg læste i USA og Kina, var jeg meget afhængig af muligheden for at bruge mine hjælpemidler, som ordblind. Derfor var jeg nødt til, at lave aftaler med lærerne og vise at jeg kunne overholde dem. Det gjorde jeg og fik lov til at bruge mine hjælpemidler, så jeg kunne gennemføre studiet.

Tilbage i Danmark, oplevede jeg dog tit at folk ikke kunne styre det, at havde smartphone, tablets og computere i undervisningen. De brugte tiden på en masse andet, som du som lærer ikke kan gøre meget ved, andet end at forbyde brugen.

Derfor er det vigtigt at forældrene fortæller deres børn hvornår og hvordan de kan bruge deres hjælpemidler i undervisningen. Derfor har jeg skrevet et indlæg omkring dette, kan bruges til at fortælle forældrene, at de har en del af ansvaret. Hvis de ikke påtager sig den, så kan deres børn miste mulighederne, når der er brug for dem.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Mvh

Jesper Sehested Jensen - Etlivsomordblind.dk

Powered by Labrador CMS