Anmeldelse

Mumle

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er en helt vidunderlig billedbog om det stammende murmeldyr Mumle. Mumle bliver misforstået og drillet af musen, muldvarpen og musvitten, når han forgæves prøver at sige sit navn. Først da han kommer ud af skoven og møder en ko, der også stammer, bliver tilværelsen lysere. Sammen går de i "hoppeskole", hvor de lærer at hoppe på både ord og trampolin. Sang, musik, rim og lege er indholdet i hoppeskolen, og nu kommer skovens dyr og ser en glad og forandret Mumle lege med sine nye kammerater.

Fakta:

Titel: Mumle

Forfatter: Dagmar Maria Thomsen

Illustrator: Hanna Orlof

Pris: 247,50 kroner

Sider: 52 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Gonge

Forfatteren, der arbejder som talehørelærer i Danmark, er vokset op i Østrig. Måske derfor er hovedpersonen et murmeldyr, der spadserer i Alpernes skove.

De sidste fem sider af bogen består af et efterord med gode råd til forældre og pædagoger om, hvordan de kan hjælpe børn, der stammer. Hele fem procent af alle børn stammer i en periode af deres barndom. De bør have undervisning af en talepædagog så tidligt som muligt. En procent af voksne stammer.

Bogen er oplagt til oplæsning i børnegrupper, hvor der er børn, der stammer, men da det er så fin en fortælling, kan alle børn mellem tre og seks år have glæde af den. De vil ofte have kammerater med taleproblemer, som de så kan få lidt større forståelse for.

Fortællingen er illustreret med meget smukke tegninger, der udstråler glæde og munterhed.