Anmeldelse

Læseforståelse hos børn med autisme

Læseforståelse hos børn med autisme

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen søger at give konkrete forslag til, hvordan læseundervisningen kan tilrettelægges for børn med autisme. Netop det område kan, ifølge forfatterens forord, ikke underbygges med specifik forskning eller teorier. Forfatteren tager derfor udgangspunkt i forskning og teorier om læseforståelse hos "normale" børn.

Fakta:

Titel: Læseforståelse hos børn med autisme

Forfatter: Jonna Mejlvang Astrup

ISBN: 9788774730415

Pris: 138 kroner

Sider: 64 sider

Serie: Den gule serie

Type: Bog

Forlag: Landsforeningen af Læsepædagoger

Efter en indledning, hvor læseren introduceres til udviklingsforstyrrelsen autisme, giver første kapitel læseren en introduktion til læseforståelsesbegrebet. Andet kapitel beskæftiger sig med læseforståelse hos børn med autisme. I tredje kapitel inddrager forfatteren en læseundersøgelse af en gruppe autistiske elevers læseforståelse. Det fjerde og sidste kapitel indeholder didaktiske og metodiske overvejelser i forhold til undervisning i læseforståelse af børn med autisme. Bogen afrundes med en omfattende litteraturliste med mange titler til videre studium.

Bogen henvender sig primært til lærere med elever inden for autismespektret. Sekundært er jeg enig med forfatteren, når hun påpeger, at bogens forslag også kan anvendes som inspiration i den almene læseundervisning, da alle elever profiterer af struktur og rutiner i undervisningen.

Som lærer er jeg begejstret for "Læseforståelse hos børn med autisme": Sproget er flydende, indholdet fagligt velfunderet og sidetallet overkommeligt. Sidst, men ikke mindst, formår forfatteren at koble teorier om læseforståelse med viden om autisme, der resulterer i overvejelser, som jeg glæder mig til at medtænke i planlægningen af min undervisning.