Anmeldelse

Mini-Guatemala

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Byg en guatemalansk mini-landsby med både afgrøder, dyr, dukker og mennesker i klassen i løbet af julemånedens 24 kalenderdage. Overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender går i år til et undervisningsprojekt for indianerfamilier i en fattig region i det vestlige Guatemala, og det bestyres af Mellemfolkeligt Samvirke.

Fakta:

Titel: Mini-Guatemala

Type: Diverse

Forlag: Mellemfolkeligt Samvirke

Kassen sælges som klassesæt til brug i indskolingen, og til hver kalenderdag i december måned hører et billede samt en fortælling som baggrund for at snakke om myter, nutid og dagligdagen blandt mayaindianerne. Der medfølger en række mini-genstande: frø, vandforstøver og et klippeark. Hver dag kan der lukkes op for et nyt emne, og der indsættes et nyt element i kasserne, så der efter de 24 afsnit er opbygget et anskueligt miniaturesamfund.

Ud over kassens indhold skal der blot investeres i ti liter pottemuld som grobund for karsefrø, bønner og majskorn. I en kortfattet dag for dag-oversigt er der en vejledning til underviseren, så der lægges op til hver dags aktiviteter og almenmenneskelige samtalemuligheder. Alt sammen rammes flot ind af papkassens opslåede låg, så der udfoldes et panoramalandskab med både bakker, skove, marker og rygende vulkaner.

Alt efter tid og behov kan den aktive og sansende julekalender bruges blot som et hurtigt indslag på hver kalenderdag. Eller den kan med stor effekt inddrages i et større forløb sammen med dette års undervisningsmateriale fra Danida om ulandskalenderlandet Guatemala: "Forbrydelse og fodbold - en røverhistorie".

God fornøjelse med opførelsen af Mini-Guatemala.