Anmeldelse

Skoleavisen.com nummer 19

Skoleavisen.com nummer 19

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gratisavisen MetroXpress har kastet sig over udgivelse af undervisningsmateriale. I dette tilfælde har man udgivet en avis om elevråd, der tænkes anvendt i samfundsfag, dansk eller klassens time. Dette materiale, der har form som en avis, er ikke gratis, men fra 2008 udgives avisen gratis ved hjælp af sponsorer.

Fakta:

Titel: Skoleavisen.com nummer 19

Sider: 24 sider

Type: Tidsskrift

Forlag: MetroXpressTurbine Forlaget

Layoutet er, som det formodes unge vil have det: uoverskueligt, bokse med tilsyneladende tilfældige oplysninger og mange billeder af kendte og ukendte. Men hvis man skal have gang i elevrådsarbejdet på en skole, kan materialet være inspirerende og igangsættende. Det indeholder blandt andet nogle generelle betragtninger om demokrati, og hvorfor det er vigtigt at engagere sig. Derfor kan materialet anvendes både i forbindelse med oprettelse af elevråd og som materiale i en undervisning, hvor emnet er demokrati.

På skoleavisens hjemmeside findes kopieringsklare opgaver til de enkelte artikler. Disse opgaver er ikke geniale, men for den enkelte lærer i en travl hverdag kan de bruges.

Materialet henvender sig til de ældste klasser i folkeskolen.