Mere hjælp til undervisning i de nordiske sprog

Undervisningsplatformen Norden i Skolen får et løft, og kommer til at tilbyde en lang række gratis film og undervisningsmaterialer, der kan bruges til undervisningen i de nordiske sprog i danskundervisningen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der bliver snart meget mere at hente på den gratis undervisningsplatform nordeniskolen.org, som bunder i et samarbejde mellem Foreningen Norden, Buster Filmfestival, Danmarks Lærerforening og Nordens Institut i Grønland. 

A.P.Møller Fonden har nemlig støttet platformen med 11 millioner kroner til at styrke nordisk sprog- og kulturforståelse og bidrage til øget nordisk samhørighed.

"Der er efterspørgsel på innovative måder at arbejde med det nordiske sprog- og kulturfællesskab i skolen. Vi er meget spændte på at komme i gang med dette projekt med vores enormt dygtige projektpartnere. Det bliver et reelt løft for platformen og en gave til det nordiske sprog- og kultursamarbejde", siger programchef på Norden i Skolen og Skole, kultur- og uddannelseschef hos Foreningerne Nordens Forbund Thomas Henriksen, .

Allerede i år kan lærere og elever se frem til en nordisk lydfortællingsjulekalender, lancering af et nyt undervisningsmateriale til historiefaget og et nordisk co-creation filmprojekt for skolebørn.

Senere kommer nordiske spille- og kortfilm online og på børnefilmfestivaler, heldagsseminarer for folkeskolelærere med fokus på nordisk sprog, kultur- opg samfundsforståelse i undervisning og en optimeret værktøjskasse til undervisning i nordiske emner til lærerne 

Læs mere

www.nordeniskolen.org

Powered by Labrador CMS