Anmeldelse

Dansk sang 2 - udenlandske sange

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I foråret 2000 udkom 'Dansk sang 2', melodibog med noder, becifring og tekster til 251 sange fra England, Wales, Irland, Skotland, Australien, USA, Tyskland, Frankrig, Sverige, Norge, Finland og Island. Der er 150 sange på engelsk, 33 på et nordisk sprog, 52 på tysk og 16 på fransk. Her er så den tilhørende tekstbog/taskebog uden noder og becifring.

Forrest er tekstbogen - ligesom melodibogen - udstyret med et emne- og et nummerindeks. Bagerst med et forfatter- og komponistindeks.

Til hver sang er udarbejdet et glosesæt for lettere at forstå de udenlandske sangtekster. Endvidere er der til alle sangene en note, der kort giver faktuelle oplysninger om komponist, forfatter, kunstner, årstal, brug, udførelse og indhold. Det er en meget anvendelig sangbog - udvalget er bredt og alsidigt og er velegnet til både musik- og sprogundervisning, og ifølge forordet er formålet med denne samling at fremme kendskabet til andre landes sprog og kultur. I denne som i så mange andre sangbøger kan man naturligvis finde samtlige sange spredt rundt i alverdens sangbøger. Her er de udenlandske sange samlet med noter og gloser, og det er udmærket gjort.

De tre cd-bokse med i alt 12 cd'er indeholder indspilninger af alle sangene med samtlige vers. De mange sange er med klaverakkompagnement og sunget af ni forskellige sangsolister. Disse har en flot og tydelig tekstudtale, men ikke alle synger lige smukt. Det er kedeligt og monotont med kun klaver som ledsagende instrument til alle 251 sange af så vidt forskellig karakter. Cd'erne virker både stereotype og uinspirerende.

Tekstbogen er god at have som klassesæt og kan bruges i musiktimerne, dansktimerne (nordiske sange) og i sprogundervisningen. Musiklæreren kan gøre brug af melodibogen med becifring til 245 kroner eller klaverudgaven til 350 kroner. Jeg mener ikke, at musiklæreren har noget at bruge cd'erne til, men måske en sproglærer kan have glæde af dem.