"Vi har ingen intentioner om, at læreruddannelsen på Bornholm skal være mindre. Vi håber tværtimod, at den bliver større”, siger dekan Jakob Harder.

Pludselig nedlagt lederstilling skaber frygt for læreruddannelsens fremtid på Bornholm

I tirsdags fik uddannelseslederen på læreruddannelsen på Bornholm at vide, at hans stilling er nedlagt med øjeblikkelig virkning. Det har fået de lærerstuderende til at frygte for uddannelsens fremtid. En nedlæggelse af uddannelsen bliver dog afvist af Københavns Professionshøjskole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddannelsesleder på lærer- og pædagoguddannelsen på Bornholm Andreas Grosbøll mistede tirsdag sit job, og stillingen blev permanent nedlagt uden varsel og med øjeblikkelig virkning.

Begge uddannelser er en del af Københavns Professionshøjskole, og herfra lød meldingen, at der ikke længere skal være en uddannelsesleder på den bornholmske læreruddannelse.

Det har mødt stor kritik fra de lærerstuderende, der blandt andet har holdt stormøde over Zoom. Forperson for de lærerstuderendes organisation LL, Rasmus Holme Nielsen, frygter for uddannelsen på både kort og lang sigt.

Bornholmsk skoleleder ny i spidsen for øens læreruddannelse

"Det er en degradering af læreruddannelsen på Bornholm, og det synes vi er enormt ærgerligt. De fjerner den lokale kontakt, som de studerende og underviserne bruger, når de vil forbedre uddannelsen, og når der opstår problemer. På den længere bane frygter vi for uddannelsens fremtid", siger han til folkeskolen.dk.

Dekan: Ingen degradering - tværtimod

Men det er der slet ikke nogen grund til, lyder det fra dekan på Det Lærerfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole Jakob Harder.

"Vi har nedlagt stillingen, fordi vi ønsker en anden model, hvor der er mere samarbejde mellem vores læreruddannelser. Derfor stopper vi blandingsmodellen, som vi kørt med indtil nu. Vi har ingen intentioner om, at læreruddannelsen på Bornholm skal være mindre. Vi håber tværtimod, at den bliver større", siger han.

Nedlukning: Lærerstuderende kan ikke komme i praktik i deres egne fag

Fremover bliver det Svende Svendsen - der også har ansvaret for uddannelsesstationen i Helsingør - som bliver tilknyttet som uddannelsesleder for de bornholmske lærerstuderende.

Inviterer studerende til møde

KP har inviteret Lærerstuderendes Landskreds til et møde senere i dag, hvor Jakob Harder håber, at der kan "ryddes nogle misforståelser af bordet".

"Vi er ikke ved at trække resurser eller følehornene til os omkring Bornholm", slår han fast.

Hvorfor er nedlæggelsen af stilling sket med øjeblikkelig virkning?

"Vi har selvfølgelig overvejet det her i nogle uger, og når man har truffet en beslutning, så skylder man at informere de mennesker, det berører, hurtigst muligt", lyder svaret fra dekanen.

"Vi har intet imod Andreas eller hans indsats, men den har været etableret på en måde, der har været anderledes, end det vi gerne vil".