Gladsaxe har færre overvægtige skoleelever.

Fokus på det mentale: Markant færre overvægtige elever i Gladsaxe

Gladsaxe har siden 2006 haft held med fokus på den mental sundhed som vej til at sænke antallet af overvægtige børn. Flere indsatser, der spiller sammen, gør forskel, siger souschef i Gladsaxes sundhedspleje.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Blot 15 procent af Gladsaxes elever fra 0. til 9. klasse er overvægtige. Det svarer til 360 ud af i alt 2400 elever. Til sammenligning var 26 procent af eleverne overvægtige i 2007. Gladsaxe har sat ind på flere fronter. Siden 2014 har kommunen blandt andet tilbudt mindfulness-kurser og yoga til folkeskoleelever med for højt BMI.

Danske elever slanker sig uden grund 

"Mindfulness og yoga er en del af vores tilbud til overvægtige børn. Hvis eleverne ikke trives mentalt, så kan de prøve at komme nok så meget til sport og spise anderledes, men hvis de ikke har livsgnisten, så virker det ikke. Så har vi koblet det med de andre tilbud, vi har", siger souschef i Gladsaxes sundhedspleje Eva Falk til folkeskolen.dk.

Tilbuddet bliver lagt op til forældrene på Aula i begyndelsen af skoleåret, og sundhedsplejerskerne har også mulighed for at henvise elever til tilbuddet.

"I 0.-2. klasse er forældrene med. Fra 3. klasse og opefter kommer eleverne alene. Tilbuddet foregår i Gungehushallen om eftermiddagen", siger Eva Falk.  Tilbuddet er et af flere, som Gladsaxe har til overvægtige elever.

"Nogle elever går kun til det, mens andre også går til det, vi kalder Holbæk- modellen. Vi bruger også mindfulness og yoga, hvis en elev skal på julemærkehjem. Det er vigtigt, at der er mulighed for nogle specialtilbud til de overvægtige", siger Eva Falk.