På en skala fra 1 til 5 ligger 32,3 procent drenge med ikkevestlig baggrund på et trivselstal på mellem 4 og 5, mens det gælder for 31 procent af de etnisk danske drenge og 27,7 procent af de etnisk danske piger. Generelt trives elever med ikkevestlig baggrund lige så godt som entisk danske elever, skriver Skoleliv.

Tosprogede drenge trives godt i skolen

Politiken har udtrukket tal fra Undervisningsministeriets årlige trivselsundersøgelse, der viser, at drenge med ikkevestlig oprindelse er dem, der trives bedst i skolen. Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo, kalder tallene glædelige. "Noget kan tyde på, at vi er ved at få knækket kurven. Det her er noget, vi har været bekymrede over i mange år", siger han og understreger, at "der stadig er en elevgruppe, der har en udfordring".

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 

Forskere sår tvivl om trivselsmålingen

 

Politiken.dk: "Tosprogede drenge trives godt i skolen"