Anmeldelse

Bliv din egen maddetektiv

Bliv din egen maddetektiv

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

MetroXpress og Turbine Forlaget har i samarbejde med Dansk Varefakta Nævn udgivet en levende skoleavis fuld af farver og inspiration, hvor børn og unge går på indkøb i madjunglen. De fleste ved godt, at rugbrød er sundere end slik, men hvorfor egentlig, og hvordan finder man ud af det? Ved at læse teksten uden på pakken.

Fakta:

Titel: Bliv din egen maddetektiv

Type: Tidsskrift

Forlag: MetroXpressTurbine Forlaget

Dansk Varefakta Nævn deklarerer madvarerne sådan, at man kan være sikker på, at hvad der står udenpå, svarer til det, der er indeni. Altså er det vigtigt at kunne læse og forstå en varedeklaration! Så er der mulighed for at kunne  sammenligne to varer. Materialet er sjovt og gør det spændende at lege detektiv og gå på opdagelse i varedeklarationerne.

Avisen har en lille hjælper, som man kan vende tilbage til, når man arbejder med artiklerne og ikke helt kan huske, hvad energi, protein, kulhydrat og fedt går ud på. Mere hjælp findes på www.madkassen.dk. Den lille hjælper er en rigtig god ide, da børn gerne vil identificere sig med ham.

Selve indholdet er bygget op om ti uhyre relevante emner, blandt andet en varedeklaration fra a til z, pizzahygge med vennerne, en verden fuld af E-numre, lokkemad og skumfiduser, madmærkejunglen, Nice næringsdeklaration og få styr på sukker og fedt. Hvert af de ti emner giver baggrundsviden om varerne, hvor blandt andet sportsfolk udtaler sig!

Materialet er målrettet børn og unge mennesker. Det har et elevvenligt sprog og layout. Emnerne giver stof til mange lektioner i blandt andet hjemkundskab, men er særdeles velegnet til tværfagligt arbejde, hvor flere fag er repræsenteret. God arbejdslyst!