Formand for Skiveegnens Lærerforening Leif Primdal forstår ikke, hvorfor Skive Kommune har søgt om at få lov til at oprette klasser med mere end 28 elever.
Formand for Skiveegnens Lærerforening Leif Primdal forstår ikke, hvorfor Skive Kommune har søgt om at få lov til at oprette klasser med mere end 28 elever.

Skiveegnens Lærerforening: Behovet for megaklasser eksisterer ikke

Mens Christine Antorini har været minister, har ni kommuner fået dispensation til at oprette klasser med mere end 28 elever på i alt 43 skoler. Skive Kommune har fået dispensation til alle 19 folkeskoler i kommunen. Det er unødvendigt, mener formanden for Skiveegnens Lærerforening.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skive Kommune har ansøgt om dispensation til skolens 19 folkeskoler, fordi de på nogle skoler har oplevet årgangstal på 31-32 elever, hvilket med den gældende lovgivning betyder, at der skal oprettes to klasser.

Kommunen synes, det er "uhensigtsmæssigt - såvel økonomisk i forhold til skolens samlede resurse som fagligt og socialt i forhold til eleverne", står der i kommunens ansøgning om dispensation.

Kommunen har fået dispensationen, som giver byrådet tilladelse til at gøre klasserne større. Formanden for Skiveegnens Lærerforening Leif Primdal undrer sig over, hvorfor kommunen har ansøgt om dispensationen.

"Jeg har meget svært ved at se behovet for klasser med mere end 28 elever i Skive Kommune, så jeg forstår ikke, hvorfor kommunen har ansøgt om dispensationen. Jeg kan ikke se et konkret grundlag for det, og jeg er faktisk spændt på at se, om der overhovedet bliver oprettet større klasser på en eneste skole", siger han.

OK med 38 elever i klassen
I sjældne tilfælde må byrådet i Skive Kommune endda give lov til at der dannes klasser med op til 38 elever. Leif Primdal mener, det er et fuldstændig urealistisk antal elever.

"Jeg forstår slet ikke, hvorfor de har søgt om så stort et antal. Og jeg tror slet ikke, der på kommunens skoler er lokaler, der kan rumme så mange elever", siger han.

Udover Skive Kommune er dispensationerne givet til Gladsaxe, Rudersdal, Assens, Sorø, Vejle, Fredensborg, Odsherred og Holbæk Kommune.

Powered by Labrador CMS